5 calități pe care trebuie să le aibă prietena ta cea mai bună

5 calități pe care trebuie să le aibă prietena ta cea mai bună

Nimic nu e mai important decât oamenii cu care alegi să-ți petreci timpul. Influența prietenilor și calitatea acestora este factorul determinant al succesului în viață. Unde mai punem că prietenii adevărați știu exact natura nebuniei tale și tot nu le este rușine să iasă în lume cu tine. Te-au văzut în cele mai rele momente, îți cunosc cele mai urâte secrete și tot văd binele din tine. Ba chiar fac un efort să ți-l reamintească și ție!

Dacă vrei să știi ce face diferența între un prieten bun și unul grozav, și ce calități unice ar trebui să găsești în prietena ta cea mai bună, am făcut o listă care să te ajute.

Sinceritatea necondiționată

O prietenă adevărată îți spune pe față tot ce are pe suflet. Vede mereu ce încerci tu să ascunzi sub genele noi puse, știe să citească grimase și, cel mai important, știe când e cazul să intervină pentru binele tău. Știe când te minți pe tine cu zâmbetul pe buze și nu stă pe margine să privească cum te distrugi sau accepți ceva mai puțin decât meriți.

Nu te ia cu zăhărelul, nu pe ocolite și nu îți spune ce vrei să auzi.

Acceptarea și celebrarea diferențelor

O prietenie de o viață nu e bazată pe câte lucruri aveți în comun. Nu trebuie să fiți de acord în toate privințele și nici să vă trăiți viața în același fel. Nu mai e ca atunci când erați mici și v-ați jurat să faceți copii în același timp ca și cei mici să fie prieteni.

Toata lumea tânjește după acceptare. Dacă nu poți să fii tu însăți cu prietenii tăi, ce rost are? Se iau nebuniile, obiceiurile ciudatele și glumele fără de care nu poți trăi, se adaugă un strop de autoironie, o ploaie dulce de alinare așa cum numai ea ți-o poate da, și… felicitări! Ai câștigat o super prietenă!

Prietena ta cea mai bună nu e acolo ca să-ți confirme sau să-ți valideze alegerile personale. Chiar dacă uneori ai mai multă încredere în ea decât în tine.

Iertarea

Dacă vorbim de prietene cele mai bune și de o legătură care ține de câțiva ani la fel de buni, e clar că o să existe și niște discuții mai aprinse. Da, prietena cea mai bună te ceartă! De asta, faptul că poate să treacă peste momentele dificile și cuvinte grele spuse la supărare, e mare lucru.

Loialitate și disponibilitate

Orice prieten veritabil își face timp pentru tine și probleme tale, închipuite sau nu. Indiferent ce se întâmplă în viața sa, găsește o metodă prin care să fie alături de tine. Cele mai grele momente din viață vin, evident, fără avertizare, fără o prognoză a timpului în care norii se adună în casa sufletului tău, dar prietena ta cea mai bună va fi mereu lângă tine, își va face timp să vorbească cu tine și să te susțină. 

Interes sincer

Știi persoanele acelea care vin la tine și încep cu un compliment de genul “ce bluză frumoasă ai”, pentru a te atrage de partea lor sau a obține ceva imediat după? Cel mai probabil, sunt la fel de sincere ca și eticheta hainelor pe care le laudă. O prietenă adevărată e ca o bluză scumpă de mătase. O combinație organică și de calitate care te pune în valoare.

La fel de probabil este că prietena ta cea mai bună o să te ia peste picior, o să te tachineze și o să râdă de tine, dar niciodată nu o să te folosească. Te vrea așa în viața ei, cu bune, cu rele, cu amintirile de o viață. Îți ia apărarea și poți să ai încredere în ea! Sursa

Tu ai prietene adevărate?

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări