5 motive ca să mergi la sală chiar dacă ești slabă

5 motive ca să mergi la sală chiar dacă ești slabă

De obicei, mersul la sală este asociat cu dorința de a scăpa de kilogramele în plus. Cu toate acestea, sportul este o metodă foarte bună de a te menține în formă, atât fizic, cât și emoțional, și de a te relaxa.

Uite 5 motive pentru care trebuie să faci sport!

1. Scapi de stres și anxietate

Ești foarte agitată din cauza serviciului sau a școlii? Sportul este cea mai bună metodă de a te relaxa. Prin mișcare, elimini tensiunile acumulate, îți relaxezi întreg corpul și îți limpezești mintea.

2. Îți întărești oasele

Fiind femeie, riști să pierzi din densitatea osoasă în fiecare an și, astfel, să scazi în înălțime, să pierzi din rezistența fizică și chiar să ai dureri musculare și osoase. Prin sport însă, stimulezi remineralizarea oaselor și le întărești, ceea ce te va aduce într-o formă de zile mari!

3. Te umpli de energie

Oricât de ciudat ar suna, este adevărat. Nu ai energie pentru sport? Ei bine, chiar el este cel care îți va face plinul. Execițiile fizice îți sporesc rezistența fizică, așa că după o oră de sală nu vei mai simți nici urmă de oboseală.

4. Îți construiești o imagine mai bună despre tine

Nu ai încredere in tine? Fă sport, pentru că astfel devii mai puternică, atât fizic, cât și emoțional. Elimini toate energiile negative și vezi lucrurile într-o cu totul altă lumină. Și fără colăceii de pe burtă, nu-i așa că pari mai sexy și mai frumoasă?

5. Te odihnești mai eficient

După o zi “obositoare” în care nu ai făcut pic de mișcare, abia aștepti să te trântești pe canapea, nu-i așa? Ei bine, nici măcar somnul nu este eficient și riști să te trezești mai obosită decât înainte. Făcând sport, somnul este mult mai profund și mai liniștit.

Sursa

Recomandări