5 MOTIVE pentru care să cumperi produse locale

5 MOTIVE pentru care să cumperi produse locale

Dragostea de țară se poate exprima în multe feluri. Te numești patriot dacă ai putea trăi oriunde în lume, dar rămâi acasă pentru că știi că patria ta are nevoie de tine, dar și dacă ori de câte ori cumperi ceva, alegi în locul oricăror alte bunuri, produse autohtone.

Popor harnic și muncitor, moldovenii sunt apreciați pentru aroma desăvârșită a vinurilor lor, pentru brânzeturile cremoase, mierea aurie, dar și produsele tradiționale - o fuziune de gusturi și arome autentice. Produsele noastre au gust, au suflet și savoare. 

Iată 5 motive pentru care să cumperi produse locale:

1. Pentru a susține economia țării

O țară este dependentă de poporul ei ca să se dezvolte. Iar modul în care putem susține economia R. Moldova este cumpărând de la producătorii locali. Astfel, aceștia sunt încurajați să producă mai mult, iar taxele plătite de ei se adaugă la bugetul statului, bani de care țara noastră are atâta nevoie ca să înflorească. Atunci când alegi produsele locale contribui la susținerea comunității. În plus, acest fapt vine și cu o satifacție personală, mai ales atunci când cunoști producătorul sau povestea alimentelor pe care le consumi.

2. Pentru a ne încuraja concetățenii

În spatele fiecărui produs local pe care îl găsești în piață, în supermarket, în magazinele online sau în târgurile locale, există o muncă titanică. Nimic nu se face cu ușurință, iar singurul mod prin care putem alimenta motivația producătorilor este să cumpărăm de la ei. În plus, comerțul creează noi locuri de muncă. Iar când cererea de produse explodează, moldovenii sunt motivați să rămână în țară și să-și câștige traiul aici, realizând venituri din produsele pe care le vând concetățenilor lor.

3. Pentru a mânca sănătos

În popor există o zicală: decât mult și prost, mai bine puțin și bun. Această zicere este și crezul producătorilor autohtoni, care în loc să se folosească de substanțe artificiale pentru a-și crește producția, se mulțumesc cu recolte mai modeste, dar sănătoase și de înaltă calitate. Astfel, roșiile noastre încă au gust de roșii; fructele sunt parfumate, iar verdeața, deși mai mică și mai firavă decât buchetele stimulate artificial, o aromă și o culoare cu adevărat speciale.

4. Produsele sunt proaspete

Acestea ajung în piață sau pe rafturi, sau sunt livrate într-un timp mai scurt de la recoltare. Acestea nu trebuie transportate pe distanțe mari, cum sunt cele de import, așa că sunt culese coapte, nu verzi. Este și unul dintre motivele pentru care sunt și mai gustoase.

5. Preț avantajos

Vei fi surprins de orginalitatea, calitatea, creativitatea produselor locale, iar prețul este cel mai adesea unul competitiv.

Dacă vrei să cumperi produse 100% autohtone, te invităm să accesezi Grupul de pe Facebook ”Susținem afacerile locale din R,. Moldova”, o platformă produse locale, agro-alimentare, un loc în care găsești absolut tot ce îți trebuie ca să pui pe masă cele mai bune produse autentice. 

Grupul s-a născut din dorința de a susține producătorii locali și a oferi consumatorilor posibilitatea de a găsi produse 100% locale, hrană proaspătă direct de la producător! 

 

Recomandări