5 principii pentru o căsnicie de lungă durată

5 principii pentru o căsnicie de lungă durată

Imaginează-ți căsnicia ta fiind o clădire zgârie-nori. Asemenea unei clădiri, și căsnicia are nevoie de o fundație cât mai rezistentă. Care sunt principiile care întăresc această fundație și care fac o căsnicie să reziste în timp?

cuplu

Încrederea

Orice relație se clădește pe încredere. Aceasta se câștigă în timp și este cimentul ce susține pilonii unei căsnicii de durată.

Efortul

Indiferent de relație, e nevoie de efort pentru menținerea ei. Orice clădire are nevoie de multă muncă pentru a se ridica. Într-o căsnicie se aplică același principiu, fiecare trebuie să depună efort pentru ca relația să se ridice și să reziste problemelor.

Afecțiunea

Într-o căsnicie niciunul dintre partneri nu trebuie să se simtă neglijat. De la cuvinte de încurajare până la săruturi sau îmbrățișări, asigură-te că partenerul tău să se simtă iubit. Stâlpii unei relații pot fi construiți și din afecțiune.

Respectul

Când intri într-o relație trebuie să abandonezi ideea că partenerul tău ar fi perfect. Orice ceartă fără argumente serioase poate afecta orice relație. Respectul reciproc este cheia unei căsnicii care va rezista în timp.

Comunicarea

E greu de crezut, dar soțul tău nu îți poate citi mintea. Dacă nu vorbești despre ceea ce te deranjează, nu poți construi o relație rezistentă. Comunicarea este foarte importantă într-o căsnicie de lungă durată.

Sursa

Recomandări