5 produse de îngrijire pe care ar trebui să începi să le folosești după vârsta de 40 de ani

5 produse de îngrijire pe care ar trebui să începi să le folosești după vârsta de 40 de ani

Dacă la 30 de ani începi să te gândești mai bine la produsele pe care le folosești pentru îngrijirea tenului, astfel încât să întârzii apariția ridurilor și să îți menții pielea fermă, după 40 de ani este momentul să iei în serios ritualul de îngrijire a pielii.

„După vârsta de 40 de ani, ritmul de regenerare al pielii este redus la jumătate față de cât era când aveam 20 de ani. Cicatrizarea semnelor de acnee sau a micilor zgârieturi durează mai mult, iar colagenul care ne menține tenul ferm se rupe mai rapid', spune dermatologul Heather Rogers.

Cel mai des, primele riduri se formează în jurul ochilor, gurii, între sprâncene și pe frunte. Din fericire, există unele măsuri pe care le poți lua acum pentru a întârzia apariția ridurilor și a-i reda tenului tău fermitatea și strălucirea. Pentru a face acest lucru, va trebui să începi să folosești unele produse pe care poate că le-ai evitat până acum.

Un cleanser hidratant

După 40 de ani, chiar și ritualul de curățare a pielii ar trebui să sufere unele modificări. Spălarea tenului înainte de culcare și îndepărtarea oricărei urme de machiaj îți eliberează pielea de excesul de sebum, de praf și de agenții poluanți și ajută la decongestionarea porilor. Pentru a-ți curăța tenul eficient, vei avea nevoie de un gel cu efect hidratant, care să îți usuce pielea fără să o îngrașe. Dermatologii recomandă alegerea unui cleanser îmbogățit cu vitamina E și ulei de măsline sau de ricin, care să hidrateze delicat tenul.

Un fond de ten de calitate

Indiferent cât de des te machiezi, produsele de make-up pe care le folosești ar trebui să fie de cea mai bună calitate. În special fondul de ten, care trebuie să se întindă uniform, să îți hidrateze tenul și să îl protejeze de factorii externi pe tot parcursul zilei. 

Un ser cu antioxidanți

Serul cu efect reparator este de mare ajutor după expunerea la razele soarelui și poate reda aspectul sănătos al pielii, reducând inclusiv acțiunea nocivă a radicalilor liberi. În mod ideal, un ser reparator ar trebui să conțină ingrediente naturale, să fie îmbogățit cu colagen sau acid hialuronic, vitamine și antioxidanți. Folosit cu regularitate, serul reparator va ajuta la îmbunătățirea aspectului general al pielii și întârzierea apariției primelor semne de îmbătrânire.

O cremă cu retinol

"Avem date științifice colectate pe parcursul a mai bine de 40 de ani care ne arată că retinolul (vitamina A, în principal) ajută la estomparea ridurilor fine prin stimularea producției de colagen", spune Heather Rogers. Retinolul poate reduce acțiunea razelor UV asupra pielii, îmbunătățește textura pielii și scade riscul apariției petelor sau a decolorării tenului. Crema sau gelul cu retinol se aplică, cel mai bine, seara, înainte de culcare, pe tenul proaspăt curățat, și se lasă să acționeze pe timpul nopții. Ai însă grijă să folosești o cantitate foarte mică de cremă cu retinol, pentru că prea mult produs poate suprastimula regenerarea pielii și poate cauza iritații.

O cremă de ochi cu multivitamine

Pentru că zona ochilor este extrem de sensibilă și mai subțire, ceea ce o face predispusă la apariția ridurilor, îngrijirea ei trebuie să fie pe măsură. Atunci când alegi o cremă de ochi, fii atentă ca aceasta să îți ofere o îngrijire completă, adică să prevină apariția ridurilor noi, să le estompeze pe cele vechi, să prevină apariția cearcănelor și să redea fermitatea pielii. Cele mai bune creme pentru ochi conțin peptide cu efect antiîmbătrânire, antioxidanți, precum și un complex de multivitamine care pot reda luminozitatea pielii și reduc vizibilitatea cearcănelor. Sursa

Tu ce produse de îngrijire a tenului folosești zilnic? Pe care dintre cele de mai sus te gândești să le incluzi în arsenalul tău?

Recomandări