5 rețete de băuturi energizante și hidratante pe timp de vară!

5 rețete de băuturi energizante și hidratante pe timp de vară!

Răcoresc teribil, hidratează nemaipomenit, au un efect calmant și relaxant asupra organismului și sunt absolut delicioase! Iată 5 rețete de băuturi cu gust de vară, care merg de minune pe căldura aceasta!

Faimosul cocktail italian "Negroni"

Negroni este o băutură aperitiv sofisticată, care datează din 1919, în Florența. Legenda spune că într-o bună zi, pe terasa barului Casoni și-a făcut apariția contele Negroni, un personaj cunoscut în oraș, foarte excentric și chefliu. Pe vremea aceea era la modă Americano (un amestec de vermut dulce, Campari și sifon). Contele a cerut un pahar de Americano făcut ceva mai tare și i-a sugerat barmanului să înlocuiască sifonul cu gin, pentru că tocmai se întorsese de la Londra. Ceea ce părea la momentul respectiv o idee proastă, pusă pe seama excentricității contelui, s-a transformat mai apoi într-o modă. În scurt timp toată Florența comanda Americano “cum îi place lui Negroni”, apoi moda s-a propagat în toată Italia și, după război, în toată lumea, mai ales prin contribuția nemijlocită a soldaților americani.

Ingrediente: (1 porție)

 25 ml gin;

 25 ml campari;

25 ml vermut roșu;

Coajă de portocale sau o felie de lămâie;

Gheață.

Mod de preparare:

Într-un pahar scurt de bar (Old Fashioned) plin cu gheață, amestecați toate ingredientele, apoi garnisiți cocktailul cu coajă de portocală sau o felie de lămâie. Pentru cei care suportă cu greu amestecul celor trei tării și concentrația lor alcoolică conjugată, există și o variantă mai light, în care poți înlocui Campari cu Aperol; vermutul roșu cu Dubonnet. De asemenea, poți folosi un gin mai puțin sec, cum sunt Hendricks sau Botanist.

Limonadă cu tarhon

Tarhonul este un ingredient imprevizibil care adaugă o aromă neașteptată unei băuturi clasice. Siropul de tarhon are nevoie de timp pentru a se scurge și răci, așa că pregătește-o cu câteva ore înainte de momentul în care intenționezi să o servești.

Ingrediente:

2 litri de apă rece;

6-8 lămâi / lime;

6-8 linguri de zahăr;

O mână de frunze de tarhon;

Gheață;

Feliuțe de lămâie pentru ornat.

Mod de preparare:

Pune la fiert 0,5 litri de apă cu zahărul și câteva frunze de tarhon și dă într-un clocot, amestecând până când zahărul să se dizolve. Continuă să fierbi la foc mic timp de 10 minute. Ia de pe foc și așteaptă ca siropul să ajungă la temperatura camerei. Strecoară și îndepărteaza frunzele de tarhon. Amestecă siropul de tarhon cu restul apei și zeama de lămâie.

Servește limonada în pahare în care ai pus câteva frunze de tarhon și gheață, garnisite cu feliuțe subțiri de lămâie. Păstrează băutura în frigider. 

Limonadă cu pepene roșu (raw vegan) 

Ingrediente:

800 ml suc de pepene roșu;

200 ml apă plată;

2 lămâi;

Mentă;

Gheață.

Nu necesită zahăr pentru că mare parte din dulceața limonadei e asigurată de pepenele verde. Totuși, dacă pepenele nu ți se pare suficient de dulce, îndulcește limonada cu puțin sirop de arțar sau miere. 

GRANITA din pepene verde! Învață să o prepari

Mod de preparare:

Pepenele se cuăță de coajă, se taie cubulețe, apoi se bagă în storcătorul de fructe. Se strecoară doar sucul. O jumătate de lămâie se taie felii. Se amesteca sucul de pepene cu apa și zeama de la o lămâie și jumătate, apoi se adaugă feliile de lămâie tăiate pe jumătate și gheață. Se amestecă cu o lingură, apoi se pune menta.

Pepenele roșu conţine o mulţime de vitamine şi minerale. Iată ce alte beneficii poate aduce consumul de pepene roșu în dezvoltarea copiilor! 

AFLĂ şi cum poţi slăbi rapid și sănătos cu pepene roșu!

Smoothie din castravete și mazăre verde

Ingrediente:

5 castraveți;

100 gr mazăre verde;

1 lime;

25 r de mentă;

1 lingură miere.

Mod de preparare:

Spală bine toate ingredientele. Adaugă în blender castraveții feliați, mazărea și mierea și procezează până obții un lichid omogen. Toarnă compoziția în pahare în care ai pus gheață și frunze de mentă. 

Smoothie cu kiwi și lămâie

Ingrediente:

2 fructe kiwi coapte bine;

o jumătate de lămâie;

2 felii de ananas proaspăt

Puțină apă (aproximativ 300 ml)

1 lingură miere.

Mod de preparare:

Stoarce mai intai jumătate de lămâie și adaugă puțină apă, la început 100 ml. Pune fructele în blender și pasează-le cu restul apei (200 md). Combină piureul sănătos cu zeama de lămâie. Secretul este ca apa și fructele să fie foarte reci, abia scoase de la frigider. Astfel vei savura direct o băutură energizantă rece și sănătoasă!

O altă băutura perfectă pentru vară este limonada cu busuioc! Iată rețeta!

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări