5 semne ca ești într-o relație sănătoasă

5 semne ca ești într-o relație sănătoasă

Relațiile sunt foarte importante în viața oricărui om. De la relațiile sentimentale, de prietenie până la cele profesionale, toate pot avea un impact negativ sau pozitiv asupra dezvoltării emoționale. Cum îți dai seama că ești într-o relație sănătoasă sau într-o relație toxică? Greu de zis, mai ales dacă vorbim de o relație romantică. E normal ca părțile bune ale unei relații să te facă să uiți de aspectele negative.

relatie

Va exista un moment în care va trebui să îți evaluezi în mod obiectiv relația. Iată cele 5 semne care îți arată că relația ta este una sănătoasă.

Ai timp pentru tine

La începutul fiecărei relații, vârtejul emoțional în care te prinzi te face să vrei și să îți petreci tot timpul tău liber cu noul partner de viață. Cu trecerea timpului, această dorință se estompează și începi să îți dorești să ai un pic de timp și pentru tine.

Dacă faci parte dintr-o relație sănătoasă e ușor să găsești timp și pentru plăcerile tale și nu te vei simți vinovată că vrei un pic de spațiu.

Sunteți egali

Controlul unei relații trece de la un partner la altul? Înseamnă că ești într-o relație sănătoasă. Dominarea nu este un lucru bun într-o relație romantică. Nu vă va lăsa să evoluați spre versiunea voastră cea mai bună.

Încrederea e reciprocă

Încrederea e baza care face o relație solidă. Încrederea totală și reciprocă arată că sunteți siguri pe relația voastră, că insecuritățile voastre se cunosc și se acceptă.

Acceptarea defectelor

Multe persoane se plâng de partenerii lor, ba că nu știu să se îmbrace, ba că sunt gălăgioși. Într-o relație, aceste lucruri se cunosc și se acceptă. Nimeni nu are pretenția ca partenerul să se schimbe după nevoile altora.

Certurile se aplanează cu calm

Inevitabil în orice relație apar discuțiile în contradictoriu și certurile. Dacă fiecare își spune argumentele într-o manieră calmă fără să recurgă la insulte sau să rănească atunci relația este una sănătoasă. Sursa

Recomandări