Alina Matei. 5 sfaturi pentru a fi fericită sau cum am învăţat eu să fiu fericită

Alina Matei. 5 sfaturi pentru a fi fericită sau cum am învăţat eu să fiu fericită

Uneori cauţi fericirea în multe lucruri sau situaţii, în persoana de lângă noi, în noul job, vechiul amic sau lucruri mărunte - care uneori dezamăgesc, fără a ne da seama că o putem avea într-o clipă. Pentru a deveni fericită trebuie să laşi deoparte obiceiurile care îţi blochează dezvoltarea personală şi emoţională!

Sunt convinsă că în fiecare dintre voi există dorinţa de a fi fericită, de a te simţi într-un echilibru cu tine şi cu ceilalţi. În acest articol nu voi dezbate ştiinţific conceptul fericirii. Nici măcar nu am pretenţia că o pot face. Vă dezvălui, însă, câteva trucuri simple pe care le-am învăţat eu în ultimul an!

Un psiholog despre care voi scrie în curând mi-a zis aşa: un om adesea face lucruri care, încet-încet, îi afectează fericirea, o duce în declin, dar este important să detectezi şi să corectezi aceste lucruri la timp, pentru a preveni o depresie sau sentimente de tristeţe şi singurătate.

Iată ce am învăţat de la el: sunt lucruri simple care, dacă le pui în aplicare, funcţionează!

1. RECUNOAŞTE-ŢI GREŞELILE: Vina, în general, este o tactică de a evita asumarea responsabilităţii pentru ceva. Este mult mai uşor să arăţi cu degetul la cineva sau ceva, decât să cauţi în interiorul tău. Această metodă nu este constructivă, deoarece cauzează doar stres şi lipsă de energie. Mai bine recunoaşte greşelile şi învaţă din ele.

2.NU FACE EFORT SĂ-I IMPREISONEZI PE ALŢII: A acepta cine eşti şi a-ţi cunoaşte punctele tale forte, defectele şi vulnerabilitatea. Atunci când o persoană are încredere în ea nu o mai interesează ce spun alţii!

3.NU O FACE PE VICTIMA: Dacă adesea ai tendinţa să te victimizezi nu laşi loc pentru dezvoltare personală şi fericire. Preia controlul vieţii tale şi bucură-te de fiecare clipă. Învaţă din fiecare greşeală pe care o faci.

4.OFERĂ FĂRĂ SĂ PRIMEŞTI NIMIC ÎN SCHIMB: Dacă ai impresia că doar tu ai dreptul de a primi sau a fi elogiat pentru că oferi sau ajuţi, greşeşti foarte tare. Aminteşte-ţi de fiecare dată cine eşti şi de unde vii, pentru că ai putea trăi ulterior sentimente de decepţie.

5.UITĂ DE PERFECŢIUNE: A încerca să fim perfecţi tot timpul pentru a fi, astfel, acceptaţi şi apreciaţi îţi poate umbri fericirea şi energia. Mai bine încearcă să ai un contact direct şi sincer cu ceilalţi.

 Text: Alina Matei

Recomandări