6 metode împotriva senzaţiei de balonare

6 metode împotriva senzaţiei de balonare

Nu te înfometa înainte de a merge la o petrecere. În timpul zilei redu carbohidraţii şi alimentele grase, evită fructele imediat după masă, bea suficientă apă ca să fii hidratată, însă nu înainte sau în timpul mesei şi relaxează-te. Toate aceste metode te pot ajuta să îți păstrezi stomacul plat şi să elimini disconfortul balonării. 

1. Redu aportul de alimente bogate în grăsimi şi carbohidraţi

Redu carbohidraţii la prânz pentru a avea un stomac plat. Asta înseamnă să nu mănânci prea mult orez, paste, tăiţei sau pâine. Digestia alimentelor grase precum pui prăjit, brânză şi burgeri durează mai mult şi acestea vor sta, deci, mai mult timp în stomac. 

2. Evită fructele după masă

Fructele sunt gustoase şi surse excelente de vitamine, însă e bine să le mănânci cu o oră înainte de masă şi doar la patru ore după masă. Fructele, adesea, conţin zahăr, care fermentează şi eliberează aer în tractul gastrointestinal. 

3. Bea multă apă

A bea suficientă apă, zilnic, este recomandat, mai ales pentru cei care beau în mod regulat cafea, ceai sau alcool. Este bine cunoscut faptul că aceste băuturi tind să deshidrateze organismul, astfel că, de fapt, ele conduc la retenţia de lichide şi la balonare. Aşa că, bea apă pe tot parcursul zilei. Ai grijă, însă, să nu bei apă în timpul mesei, ci cu 45 de minute înainte de masă. 

4. Relaxare şi întindere

Stresul poate contribui la balonarea stomacului. Când un organism e stresat, nivelul acidurilor digestive din stomac scade. Acest lucru înseamnă că alimentele ingerate au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate, iar stomacul se umflă. Încearcă, deci, să te relaxezi şi să apelezi la câteva exerciţii uşoare de stretching, respiraţie şi yoga. 

5. Încearcă să previi intrarea aerului în organism

Atunci când înghiţi prea mult aer, stomacul se umflă. Încearcă să limitezi aerul care intră în organism. Evită fumatul, băutul cu paiul, vorbitul în timp ce mănâci, dropsurile, sucurile carbonatate. 

6. Bea ceai de mentă

Dacă organismul e deja balonat şi ai disperată nevoie să scapi de această senzaţie, unele remedii naturale pot ajuta. Ceaiul de mentă, capsulele de cărbune natural şi tincturile din seminţe de plante, luate cu apă caldă, sunt eficiente pentru calmarea unui stomac balonat.

Recomandări