7 atracții turistice pe care să le vezi neapărat dacă mergi în Thassos

7 atracții turistice pe care să le vezi neapărat dacă mergi în Thassos

Datorită pădurilor și a apei de un verde minunat, Thassos este numită 'insula de smarald'. Află care sunt atracțiile de top și ce ar trebui să le vezi neapărat dacă mergi în Thassos cu familia. 

Cea mai cunoscută plajă din Thasos: Golden Beach

Golden Beach este o plajă cu nisip fin într-o lagună înconjurată de munți împăduriți. Are o lungime de circa 5 kilometri și se întinde pe parcursul a două sate transformate în stațiuni: Skala Potamia si Skala Panagia. Numele grecesc al Golden Beach din Thasos este Chrysi Ammudia. De-a lungul falezei, vei găsi numeroase taverne, baruri și restaurante, precum și un loc de joacă. Intrarea în mare este lină și este potrivită familiilor cu copii mici. Golden Beach este în estul insulei, la 10 kilometri de capitală.

Paradise Beach, locul unde poți admira răsăritul

După cum îi spune numele, Paradise Beach este o plajă cum rar întâlnești. Aici este și singurul loc din Thassos unde te poți bucura de valuri mai mari. Plaja e mărginită de stânci abrupte. Drept în față se poate vedea o insulă: Kinira. Apa e de un albastru tucoaz incredibil de limpede. Și aici intrarea în mare este lină și mergi mult până dai de apă adâncă. Ține cont că ar fi bine să ajungi înainte de ora 11 dacă o vizitezi în sezon, pentru că se aglomerează foarte tare și nu vei mai găsi nici șezlong, nici loc de parcare.

Mănăstirea Sfinții Arhangheli din Thasos

Este o mănăstire de maici, un loc important de pelerinaj pentru creștinii ortodocși din această parte a Greciei. Se află în sud estul insulei Thasos la 33 de km de orașul Limenas. Este construită pe o stâncă înaltă deasupra mării.De aici poți vedea o priveliște minunată asupra mării Egee și a muntelui Athos. Mănăstirea găzduiește o bucată din cuiul care a străpunsmâinile lui Hristos. Maicile fac obiecte minunate din ceramică pictată, așa că poți cumpăra de aici suveniruri pentru cei de acasă.

Giola, piscina sirenelor

Denumită și piscina sirenelor, Giola este o piscină naturală săpată de valuri într-o stâncă. Se află în regiunea Astris din Thasos, în apropiere de stațiunea Postos, din vestul insulei. Există un loc unde parchezi mașina, apoi trebuie să mergi pe jos aproximativ un kilometru. Poți sări de la o înălțime de 8 metri în apa clară de culoare verde. Este o tentație mai ales pentru amatorii de senzații tari sau pentru cei care doresc să vadă peisaje sălbatice. Atenție, însă, la aricii de mare. Poartă încălțăminte specială de protecție și ai grijă cum înoți pentru a nu te înțepa.

Stațiunea Aliki, una dintre cele mai pitorești din Thasos

Situată în sud-estul insulei, este poate cea mai pitorească stațiune din Thasos. Are două plaje în interiorul a două golfuri separate de o limbă de pământ împădurită, numită și . Aici se află un important sit arheologic, o carieră veche de exploatare a marmurei. Este o destinație relaxantă și o atracție pentru iubitorii de snorkeling.

Plaja Tripiti, apă de o culoare incredibilă

Este una dintre cele mai frumoase de pe insula Thasos, dar mai puțin cunoscută, ca o nestemată ascunsă. Apa este foarte clară. Atenție, însă, este cu pietricele și este foarte adâncă de la câțiva metri. Pentru a nu-ți răni picioarele ai nevoie de pantofi speciali pentru intrat în apă. Există în apropiere o peșteră interesantă și stânci spectaculoase.

Muzeul arheologic din Thasos

Întreaga insulă este plină de vestigii istorice, dar Muzeul arheologic este locul în care trebuie să mergi, dacă te pasionează Grecia Antică și vrei să-ți înveți copiii o pagină importantă din cultura omenirii. Este și o variantă bună pentru a găsi ce să faci într-o zi ploioasă. Se află în Thassos Town. Luni este închis. Sursa

 

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări