7 lucruri pe care să le eviți înainte de a face dragoste

7 lucruri pe care să le eviți înainte de a face dragoste

Contează prea puțin cât de bună te crezi la pat, oricine poate greși și poate strica momentul. Studiile au arătat că într-o relație romantică cel puțin unul dintre parteneri se face vinovat de una dintre greșelile de mai jos.

Ia aminte la ceea ce trebuie să eviți înainte de a te băga în pat, dacă vrei să ai parte de momente speciale.

1. Stai departe de antihistaminice, pentru că deși decongestionează nasul, aceste produse usucă mucoasele și anumite părți critice ale organismului, printre care organele genitale. Poți remedia situația folosind ceva mai mult lubrifiant decât de obicei, dar senzațiile nu vor fi aceleași.

2. Puțină băutură te poate duce pe anumite culmi nebănuite, dar alcoolul duce mai degrabă către despresie și introspecție decât către senzații tari și chiar te-ar putea adormi înainte de a apuca să faci ceva mult mai plăcut. Un studiu de la Universitatea Missouri a scos la iveală faptul că atât bărbații, cât și femeile care au consumat tărie înainte de actul sexual au întâmpinat anumite dificultăți și nu au atins orgasmul.

3. Deși este de bun simț să te speli pe dinți înainte de acțiune, ar fi bine să nu folosești o periuță de dinți electrică sau apă de gură cu alcool, deoarece studiile au arătat faptul că mișcările acelea creează stropi minusculi de sânge în gingii, iar alcoolul usucă și irită mucoasa.

4. Femeile care au grijă să se epileze ar trebui s-o facă cu cel puțin o zi înainte de actul sexual, pentru că rasul sau epilatul exfoliază pielea și o fac foarte sensibilă. Pot exista iritații și chiar mici tăieturi care să te facă mai vulnerabilă în fața infecțiilor sau a herpesului. Pielea are nevoie de un timp de refacere mai ales dacă te razi și este mai bine să folosești un aparat cu mai multe lame, pentru a nu fi nevoită să dai de mai multe ori. Dacă totuși te-ai iritat, ar fi bine să te dai cu un strat subțire de cremă cu hidrocortisol o dată la 12 ore.

5. Chiar dacă pare sexy să folosești mâncarea pe post de accesoriu sexual, dar atunci când aplici orice pe bază de zahăr asupra zonelor sensibile, îți crești riscul de infecții, mai ales dacă este vorba despre ciocolată și frișcă, folosite pe post de lubrifianți. Deci chiar dacă este amuzant, ar if mai bine pentru sănătatea voastră să vă curățați bine înainte de a face sex.

6. Alimentele precum ciocolata, scoicile și căpșunile sunt considerate afrodiziace, dar mâncarea picantă are un efect advers asupra gustului și mirosului vaginului. În plus, unele alimente provoacă respirație urât mirositoare, balonare și gaze, tocmai de aceea, dacă aveți parte de o cină picantă asigurați-vă că vă spălați pe gură și faceți amândoi un duș înainte de a vă pune pe treabă.

7. O idee destul de rea este și aceea de a lua o masă copioasă chiar înainte de a face dragoste. Mâncarea te încetinește și te face să te simți mai grea, mai ales carbohidrații, grăsimile și dulciurile, de aceea te face să fii apatică. Așa că dacă vrei să fii o regină în pat maibine abține-te de la mâncarea grea.

Sursa

Recomandări