7 motive care să-ți trezească pofta de a fi iubită!

7 motive care să-ți trezească pofta de a fi iubită!

În spatele singurătății tale, în care, teoretic, te simți confortabil, se pot ascunde răni emoționale vechi, nevindecate, frici neconștientizate, inclusiv frica de eșec sau frica aceea că nu vei întâlni bărbatul perfect, dar și negațiile.

Iată șapte motive să alungi emoțiile dureroase nevindecate pentru a te lăsa iubită și a putea să iubești romantic:

√ Pentru că iubirea vindecă inima, multiplică sufletul (proliferează LUMINA), deschide și reîntregește mintea și vindecă trupul! Da, IUBIREA vindecă inclusiv organismul uman.

 Transformările care au loc la nivelul neurochimiei creierului (reglajul dopaminei, noradrenalinei, serotoninei și chiar a acetilcolinei), atunci când iubim, dar și atunci când suntem îndrăgostite, potențează funcțiile creierului, potențează sentimente pozitive profunde, starea de echilibru, starea de siguranță și de încredere, nevoia de a împărtăși, molipsitoare pentru ceilalți, cu oamenii dragi din jurul nostru, ceea ce suntem, ceea ce simțim și ceea ce gândim.

 Iubirea unui bărbat, împărtășită de tine, este în sine, terapie. Este nevoie de timp, de încredere, de credință ca, în cele din urmă, prin iubirea autentică pe care o simțiți unul față de celălalt, Eu-rile tale rănite (în diferite etape și momente de viață) să abandoneze reduta mecanismelor de apărare și să reîntregească ființa ta actuală, mult mai matură afectiv, mai înțeleaptă.

 Existența în cuplu sau în interiorul familiei extinse, prin apariția copiilor, conferă femeii siguranță, protecție, adoarme sau poate, chiar, elimină, rănile de abandon sau de sărăcie (temeri fundamentale moștenite sau dobândite).

 Discuțiile dintre voi doi, pe diverse teme, sunt absolut magice, atunci când iubești și ești iubită! Cafeaua, zorii de zi, amurgul petrecut împreună, sunt elixirele vieții voastre. Sunt poduri peste ape tulburi, atunci când un plan al vieții tale de femeie, de om social și profesional, nu funcționează normal sau la parametri maximi.

 Dragostea dintre voi trezește femeia și o inspiră! Să te simți femeie dorită și la 80 de ani este tot magie, este alchimie, este tinerețe emoțional-afectivă vie!

√ Un bărbat care iubește poate fi educat să fie așa cum îți dorești tu să fie. Poate să facă lucruri nebănuite pentru tine și asta în mod constant, în pofida declarațiilor lui anterioare! Exemplu: ”eu nu merg la cumpărături, nimic nu mă enervează mai mult decât să pierd timpul (dar iacă-tă că e cu coșul plin după tine)!”; ”eu nu bat covoare  (dar le duce la spălătorie pentru tine)!”; ”eu nu schimb pamperși (dar o face și se trezește noaptea ca să-și liniștească odorul și să te mai lase pe tine să dormi)!”.

Iubirea autentică crește, educă, transformă, vindecă, motivează, creează spațiul armoniei în cuplu, spațiul prosperității și al devenirii voastre, ca oameni, ca ființe sociale, ca profesioniști și nu în ultimul rând, ca iubiți, ca părinți!

Text: Dana Dumitra Dumitrache, psihoterapeut

Recomandări