7 motive pentru care e bine să faci sex în fiecare zi!

7 motive pentru care e bine să faci sex în fiecare zi!

Woody Allen spunea că sexul este cel mai distractiv lucru care se poate face fără a râde. Și are dreptate. Deși uneori, ne mai pufnește râsul în timpul actului sexual.

Beneficiile sexului asupra sănătății sunt uimitoare. O partidă de sex poate fi o întreagă sesiune de terapie pentru sănătatea fizică și emoțională.

Iată 7 beneficii neașteptate pentru care e bine să faci sex în fiecare zi:

1. Te menține în formă

Sexul te poate ajuta să arzi calorii. Deci, nu te zgârci atunci când îl practici. Încearcă noi poziții, care necesită rezistență fizică.

2. Te calmează

În timpul actului sexual creierul eliberează dopamină, hormonul care inhibă cortizolul, responsabil de stres și anxietate. De asemenea, în timpul actului sexual se elimină endorfine și oxitocină, responsabile pentru sentimentul de plenitudine și bunăstare.

3. Reglează tensiunea arterială

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Paisley a arătat că sexul ajută la reglarea tensiunii arteriale, așa că ar putea fi de mare ajutor în tratamentul hipertensiunii arteriale.

4. Întărește sistemul imunitar

În timpul actului sexual se produce, de asemenea, imunoglobulină, un antigen care poate ajuta la lupta împotriva bolilor cum ar fi gripa. Încearcă-l data viitoare înainte de a recurge la medicamnte pentru tratarea gripei.

5. Previne îmbătrânirea prematură

A face sex de cel puțin trei ori pe săptămână înseamnă a-ți revigora pielea și chiar, a schimba expresia facială. Sexul practicat cu regularitate te face să arăți cu zece ani mai tânără.

6. Este un mare calmant al durerii/analgezic

Dopamina eliberată în timpul orgasmului, de asemenea, ajută la ameliorarea durerii fizice. Sexul este eficient, începând cu durerile musculare și terminând cu migrenele.

7. Îți îmbunătățește relația

Sexul este, de asemenea, o formă de comunicare. Dacă simți că tu și partenerul tău nu v-ați înțeles prea bine în ultimul timp, încercați să vorbiți doar după o partidă de sex. De obicei, acest truc este foarte eficient, iar bărbații sunt mai receptivi după un astfel de episod amoros.

Nu uita! Sănătatea sexuală și reproductivă este în mâinile tale, așa că protejează-te în orice moment și nu uita să te bucuri de beneficiile sexului.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări