7 sfaturi să-ți pregătești casa pentru Paște

7 sfaturi să-ți pregătești casa pentru Paște

Casa împodobită cu lucruri frumoase, masa plină de bunătăţi, neapărat tradiţionale, altfel nu e sărbătoare, iar ție - haine noi. Cel puțin aşa spune tradiţia!

1. Start curățeniei generale

Apucă-te de curățenie, după ce ți-ai făcut stocul de produse de curățat. Dacă nu ai avut timp să te ocupi ca la carte de curățenia generală, adică spălat covoarele, gresia, fainața, asigură-te că măcăr ștergi tot praful de pe mobilier și te descotorosești de lucrurile inutile adunate pe timpul iernii. O casă aerisită este o casă mai fericită!

2. Donează lucrurile de care nu mai ai nevoie

Odată cu acestă curățenie a casei și a grădinii, dacă locuiești la curte, sigur vei descoperi haine, obiecte de decor sau chiar electrocasnice de care nu mai ai nevoie și pe care le poți dona.

3. Alege decorațiunile de Paști

Tradiționalele decorațiuni de Paști sunt foarte importante. Dacă nu ai timp să confecționezi tu ouă, iepurași și ghirlande de Paști, le poți cumpăra. În această perioadă, există foarte multe magazine și târguri de sezon de unde să-ți faci plinul, cu prețuri mici. Dacă preferi să mergi pe tredul natural, la capitolul decorațiuni intră și florile. Buchete de flori de primăvară, precum ghiocei, violetel, lalele, frezii, sau zambile îți vor parfuma casa.

4. Alege meniul de Paște

Meniul de Paște este cheia unor sărbători frumoase. Familia, prietenii vor fi încântați să vadă că te-ai străduit ca masa de Paști să fie una bogată. Prin urmare, în ce privește meniul, e bine să optezi pentru tradițional: pască, cozonac, drob, friptură, ciorba de miel, ouă încondeiate etc. Sau măcar o parte dintre ele. Nu uita de salate și fructe, carnea de miel se digeră greu dacă nu este combinată cu multă verdeață.

4. Sună-ți invitații pentru masa de Paște

O casă pregătită de Paști este una curată și primitoare. Sună-i din timp pe toți cei pe care îi dorești să ai alături la Sfânta Cină de Paști.

5. Pregătește o listă de cadouri

Iepurașul trebuie să-și facă datoria și anul acesta. De aceea, este bine să ai pregătită lista de cadouri pentru cei dragi și să mergi  la cumpărături. Nu te avânta la lucruri scumpe, întotdeauna gestul contează!

6. Alege-ți ținuta de Paști, dar cumpără ceva nou și pentru casă

Tradiția cere purtarea roșului, așadar alege măcar una dintre piesele vestimentare de această culoare. Nu uita că și casa ta trebuie înnoită de Paște: poți cumpăra un tablou nou sau pur și simplu ustensile de bucătărie noi, cu siguranță e mereu nevoie de ele.

7. Cheamă preotul pentru sfințirea casei de Paște

După ce ai terminat curățenia generală, credința ortodoxă spune că ea trebuie sfințită de preot înainte de Paște. Slujba consta în sfintirea apei, stropirea cu aghiasma a tuturor celor prezenți și a tuturor camerelor, precum și rostirea unor rugăciuni pentru ocrotirea și binele casei și pentru sanatate.

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Sursa

Recomandări