8 lucruri pe care nu trebuie să i le spui unei femei însărcinate

8 lucruri pe care nu trebuie să i le spui unei femei însărcinate

În mod constant, femeile însărcinate se bucură de atenția celor din jur, care nu mai contenesc cu sfaturi. Dar, hai să vedem, ce nu trebuie să-i spui unei gravide. Niciodată!

“Și eu mă simt gravidă!”

Acest lucru e permis să fie spus doar de femeile care într-adevăr sunt gravide. Altfel, îți este greu de imaginat ce simte o femeie care poartă un copil. Este enervant să o “complimentezi” astfel!

“Ai o burtă imensă”

Poate că pare un pic mai mare, dar nu trebuie neapărat să îi spui acest lucru. În general, este de prost gust să comentezi greutatea cuiva? Nu! Păstrează regulile de bun simț!

“Nu ar trebui să ...”

Sarcina nu este o boală, de aceea nu încerca să-ți sfătui prietenele gravide să facă ceva. Cel mai probabil, sunt conștiente de ce fac și știu mai bine ca oricine ce au voie și ce nu au voie să facă.

„Nu cred că...”

…merită să faci anestezie epidurală. În cazul în care viitoarea mamă va dori să se consulte cu tine în această privință, cu siguranță o va face. Dar până atunci, nu te implica în niciun fel cu astfel de sfaturi.

„Bucură-te de ultimele luni de libertate”

Apariția unui copil pe lume este cel mai frumos și minunat moment din viața unei femei. Prin urmare, ultimul lucru pe care o viitoare mamă vrea să îl audă este că ar trebui să pună punct vieții sale personal din cauza schimbatului scutecelor.

„Nu trebuie să mănânci asta”

Femeile gravide sunt ancorate în realitate, se documentează mai mult ca oricând în privința alimentației, așa că sunt în măsură să aibă grijă și de acest aspect important. Dacă, totuși, ar avea întrebări suplimentare, cu siguranță se va adresa la medic pentru sfaturi.

„Sunt sigură că copilul va fi mare / mic”

Singura oportunitate de a evalua (cu aproximație) dimensiunea reală a copilului în uter este de a efectua un control cu ultrasunete. Prin urmare, nu e cazul să o speriați înainte de timp.

„Arăți obosită”

S-ar putea să fie obosită pentru că pe parcursul celor nouă luni de sarcină femeia își poate continua job-ul sau poate opta pentru o activitate mai lejeră, fapt ce o poate obosi la un moment dat. Dar nu toate și nu întotdeauna. Dacă ai observat acest lucru, cel mai bine este să o înveselești și să o complimentezi cu ceva de genul: „Arăți fantastic azi!”.

Text: Alina MATEI

Recomandări