8 motive pentru care e bine să-ți înscrii copilul la o tabără de vară!

8 motive pentru care e bine să-ți înscrii copilul la o tabără de vară!

Taberele de vară pentru copii sunt mai mult decât o sumă de activităţi de joacă şi socializare. Ele oferă copiilor contextul experimentării propriei independenţe, departe de confortul relaţiilor cu părinţii, alături de adulţi şi copii adeseori necunoscuţi.

Iată 8 motive pentru care e bine să-ți înscrii copilul la o tabără de vară!

Copiii leagă prietenii și își dezvoltă abilitățile sociale

Tabără este locul perfect unde copiii, departe de casă și familie, pot lega prietenii și pot socializa cu copii de aceeași vârstă.

Își antrenează răbdarea și încrederea în forțele proprii

Tabăra este locul perfect pentru a-I scoate pe copii din zona lor de confort și a-I pune față în față cu situații diferite. Departe de părinți, deseori mult prea protectivi, copiii au în tabără ocazia perfectă să-și testeze abilitățile și să capete încredere în propriile forțe.

Învață să lucreze în echipă

Prin activitățile și sarcinile pe care le au de îndeplinit, deseori desfășurate ca muncă în echipă, copiii învață că sunt fiecare parte integrantă a comunității taberei. Așa pot simți un sentiment de acceptare și de apartenență la un grup.

Participă la concursuri și actvități unde își antrenează spiritul competitiv

În tabere deseori se organizează ateliere, cluburi, activități și mici competiții la care copiii participă în echipă, dar își exersează în același timp și spiritul competitiv.

Participă la activități unde își antrenează abilitățile fizice

Departe de tehnologie și ecrane, tabăra oferă contextul perfect copiiilor pentru a face efort fizic. Mai ales că aici activitatea fizică este bine deghizată sub formă de distracție și jocuri, permițând copiilor să adopte un stil de viață sănătos, adesea fără să-și dea seama.

Petrec mult timp afară și învață lucruri utile despre natură

Potrivit unui sondaj la nivel internațional realizat de The Nature Conservancy, doar aproximativ 10% dintre copiii petrec timpul in aer liber în fiecare zi. De ce? Copiii spun că nu sunt interesați, n-au ce să facă și nu se simt în largul lor afară, precum și că nu au timp de-ajuns. Între timp, tehnologia și jocurile online îi fac să petreacă timp online, departe de natură. Tabăra oferă copiilor oportunitatea perfectă de a petrece timp de calitate, în natură!

Înțeleg și învață ce înseamnă un lider al unui grup

Tabăra este ocazia perfecta pentru copii pentru a-și exersa abilitățile de lideri. Un lider nu este întotdeauna cea mai tare persoană dintr-un grup sau cel mai activ. Mulți lideri împărtășesc o serie de abilități și calități care îi ajută să preia rolul de conducere și coordonare a unui grup: încrederea, creativitatea în luarea deciziilor și înțelegerea muncii în echipă, de exemplu.

Își continuă educația și în vacanță

Cea mai frumoasă parte este accea că în tabără copiii sunt atât de prinși de activitățile la care iau parte, încât nici nu-și dau seama că în timpul ăsta ei învață. Verifică doar ca tipul activităţilor programate să fie în acord cu vârsta copilului şi preferinţele lui. 

IATĂ și ce trebuie să conţină bagajul copilului pentru tabăra de vară!

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări