8 sfaturi esențiale! Un medic din WUHAN explică pe înțelesul tuturor: care sunt primele 2 simptome care indică faptul că ai contractat COVID-19 și cum te poți proteja

8 sfaturi esențiale! Un medic din WUHAN explică pe înțelesul tuturor: care sunt primele 2 simptome care indică faptul că ai contractat COVID-19 și cum te poți proteja

Pe măsură ce panica generată de pandemia de coronavirus avansează, tot mai multe sfaturi despre cum să ne ferim de virus se propagă. Avizate sau nu, unele informații au creat confuzii, iar oamenii ajung să nu mai distingă între ce trebuie și ce nu trebuie făcut. Experiența dobândită de medici în China, însă, locul de unde a plecat totul, e de folos Europei în aceste momente. Iată ce măsuri de protecție, ne sfătuiește un doctor aflat în WUHAN, să luăm.

După ce în China s-a declanșat epidemia de coronavirus, marii specialiști ai lumii în boli infecțioase au mers la fața locului pentru a-și aduce aportul la stoparea unui virus necunoscut. Observațiile acestora sunt de mare folos acum, în contextul în care deja toată planeta e afectată de COVID-19, iar informațiile despre cum să ne protejăm sunt tot mai diverse și, uneori, contradictorii.

În acest context, iată ce sfaturi dă omenirii un medic care s-a aflat în WUHAN în plină pandemie de coronavirus.

Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată, fără secretii nazale. Acesta este cel mai simplu mod de a identifica simptomele coronavirusului de tip nou. Vă rog să spuneți tuturor despre acest lucru, astfel veti putea mai usor identifica și preveni unele complicatii. Virusul COVID 19 nu este rezistent la căldură și poate fi distrus la o temperatură de 26-27 de grade. Prin urmare, consumati mai multa apa calda. Este eficient. Încercați să nu beți APĂ RECE! Doar apa calda.'

Observațiile și sfaturile medicului despre coronavirus

  1. Are o dimensiune destul de mare (celula are aproximativ 400-500 nm (nanometru) , astfel încât orice mască normală (nu doar caracteristica N95) ar trebui să o poată filtra.
  2. Când virusul cade pe suprafața metalului, acesta va trăi cel puțin 12 ore. Așa că amintiți-vă, dacă intrați în contact cu orice suprafață metalică, spălați-vă bine pe mâini cu săpun!
  3. Virusul poate rămâne activ pe țesătură timp de 6-12 ore. Detergentul normal pentru rufe ar trebui să omoare virusul. Pentru îmbrăcămintea de iarnă, care nu necesită spălare zilnică, se poate scoate la soare pentru a ucide virusul.
  4. Va infecta mai întâi gâtul, astfel încât gâtul va avea senzația de durere uscată, care va dura 3 până la 4 zile.
  5. Apoi virusul se va amesteca în lichidul nazal și va picura în trahee și va intra în plămâni, provocând pneumonie. Acest proces va dura 5 până la 6 zile.
  6. Cu pneumonia, apar febră mare și dificultăți în respirație. Congestia nazală nu este ca cea normală. Vei simți de parcă te-ai înecat în apă. Este important să mergi să solicitați asistență medicală imediată dacă simți asta.
  7. Cel mai obișnuit mod de a te infecta este prin atingerea lucrurilor în public, deci trebuie să te speli pe mâini frecvent. Virusul poate trăi doar pe mâini timp de 5-10 minute, dar se pot întâmpla foarte multe în acele 5-10 minute (vă puteți freca ochii sau puteți atinge nasul în mod nedorit).
  8. În afară de spălarea pe mâini frecvent, puteți face gargara cu diverse soluții pentru gargarisme pe care le puteți achiziționa din farmacii, pentru a elimina sau a reduce la minimum germenii în timp ce aceștia sunt încă în gât (înainte de a ajunge în plămâni). Sursa

Recomandări