9 obiceiuri ale femeilor de succes. Adoptă-le şi tu!

9 obiceiuri ale femeilor de succes. Adoptă-le şi tu!

Evoluția ta în carieră depinde în mare parte de deprinderile acumulate de-a lungul timpului, care îți influențează activitatea profesională, relațiile interpersonale și abilitatea de a menține un echilibru între viața privată și cea profesională.

Observând cu atenîie femeile de succes din domeniul în care îți dorești să profesezi, vei vedea că au în comun o serie de trăsături, de la modul de a se raporta la ceilalți și până la felul în care vorbesc, privesc și acționează.

Iată care sunt câteva dintre atuurile acestor femei în carieră:

1. Au încredere

Perseverenta este pe primul loc pe lista obiceiurilor femeilor de succes. Pentru a obtine ceea ce iti doresti, nu ai voie nici macar sa te gandesti la a te da batuta.
In timp ce barbatii tind sa aiba exagerat de multa incredere in fortele proprii, femeile sunt deficitare la acest capitol de cele mai multe ori. Invata sa crezi in tine si sa iti asumi riscuri, lasand in urma frica de esec.

2. Își controlează emoțiile

Nu lasa emotiile sa te tina in loc. Fii obiectiva si nu lua lucrurile prea personal.

3.  Sunt organizate

Succesul nu va veni cu siguranta daca se impiedica in dezordinea din viata ta. O lista cu lucrurile pe care vrei sa le faci este o modalitate simpla de a te asigura ca le vei duce la bun sfarsit, fara sa omiti nimic. Iar o femeie cu capul pe umeri este cu un pas mai aproape de succes.

4. Știu să comunice eficient

Oral si in scris, femeile de succes nu se tem de a-si exprima opiniile si stiu sa o faca astfel incat sa se faca intelese. De fiecare data cand trebuie sa iei cuvantul, retine ca esti o femeie care si-a castigat prin munca si seriozitate dreptul de a avea o parere. In scris, textele trebuie sa fie structurate, corecte gramatical si verificate de doua ori inainte de a da click pe send!

5. Au un mentor

O femeie abia intrata "in paine" are nevoie de tot sprijinul posibil pentru a razbi. Gaseste-ti prieteni, mentori, in femeile mai in varsta, cu o experienta vasta in domeniul in care vrei sa iti construiesti o cariera.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări