9 obiceiuri din timpul somnului care pot provoca inflamațiile din organism

9 obiceiuri din timpul somnului care pot provoca inflamațiile din organism

În copilărie, cu siguranță urai să vină ora de culcare. Acum, fiind deja adult, dacă reușeșți să te odihnești cel puțin șapte ore pe noapte este deja prea bine pentru tine. Dintr-odată, a dormi fără vreo grijă pare un vis.

Doar asigură-te că eviți aceste obiceiuri din timpul somnului care te pot face să te simți mult mai obosită decât atunci când te-ai hotărât să adormi.

Cortizolul și adrenalina sunt cunoscuți că fiind doi hormoni care produc inflamațiile. Având în vedere faptul că nivelul acestor hormoni în corp crește în momentul în care somnul nostru nu este unul odihnitor, devine clar și faptul că o îngrijire precară duce la o inflamație.

Potrivit experților, există câteva obiceiuri privind somnul care ne fac mai mult rău decât bine.

1. Respiratul pe gură

Dacă obișnuieșți să respiri pe gură în timpul somnului, este posibil să existe o inflamație în organismul tău. Deoarece aerul inspirat este rece și uscat, țesuturile se usucă și ele la rândul lor. Astfel se creează un mediu propice pentru bacterii. O soluție pentru această problema este să mergi la medic pentru a afla de ce nu poți respira normal.

2. Nu mânca înainte de somn

Nimeni nu vrea să adormă atât timp cât îi este foame, dar asigura-te că nu adormi după ce abia te-ai ridicat de la masă. Ceea ce consumi, în combinație cu relaxarea mușchilor, poate produce un reflux acid, care la rândul sau provoacă iritații și inflamarea țesuturilor. Încearcă să aștepți două ore înainte de a te bagă la somn.

3. Nu adormi stresată

În general vorbind, stresul este un indicator pentru inflamație, cu atât mai mult cu cât îți afectează și calitatea somnului. Încearcă ca înainte de a te bagă la somni să faci câteva activități care să te relaxeze. O baie fierbinte sau câteva minute de meditație te pot scapă de stres, astfel încât să îți poți relaxa mintea și corpul.

4. Dormitul pe spate

Din păcate, durerile și inflamația pot fi și rezultatele unei poziții de somn nepotrivite. Pentru a reduce durerile de spate, poți încerca să foloseșți o pernă pe care s-o poziționezi sub genunchi. Dacă dormi lateral, poți pune pernă între picioare.

5. Dormitul pe canapea

Atunci când oboseala pune stăpânire pe tine, poți alege să dormi chiar și pe un scan din bucătărie și ar părea o idee bună. Dar noi îți recomandăm să te odihnești întotdeauna în pat pentru a evita inflamarea. Este important că spatele tău și mușchii să fie relaxați. Dacă totuși alegi să dormi pe canapea, încearcă să ai câte o pernă care să îți susțină corect capul și gâtul.

6. Dormi prea mult

Cu cât mai mult somn cu atât mai bine, așa-i? Când vine vorba de inflamații nu-i chiar așa. Deși considerăm că dacă dormim mult ne facem un bine, lucrurile nu stau chiar așa în realitate. Dacă dormi mai mult de 7-9 ore pe noapte poți să te expui inflamației cronice și chiar să ai mai multe probleme medicale. Încearcă să îți organizezi orele de somn astfel încât să ai un program regulat. Nu te epuiza în timpul săptămânii ca mai apoi, în weekend, să dormi prea mult pentru a recupera.

7. Lipsa odihnei

Și lipsa somnului provoacă inflamații în organism. Chiar după o seară lipsită de somn, efectele acestora pot apărea și persista atâta timp cât nu îți reiei programul de odihnă. Chiar dacă eșți de părere că 20-30 de minute de somn nu te ajută prea mult, nu renunța la ele. Ai grijă de corpul tău și prioritizează-ți nevoile de bază.

8. Ai grijă de problemele tale legate de somn

Spre exemplu, insomnia poate cauza apariția inflamației. Acesta în combinație cu alte problemele legate de somn îți pot distruge odihnă. Dacă nu foloseșți un tratament adecvat, poți ajunge în situația de a suferi de depresie, ba chiar de inflamație cronică. Dacă observi că te confrunți cu astfel de probleme, nu ezită să faci o vizită la specialist.

9. Somnul cu animalele tale de companie

Cu siguranță îți face plăcere să dormi alături de câinele tău sau să te întinzi în pat în timp ce pisica ta toarce lângă tine, dar prezența lor nu îți aduce niciun beneficiu în ceea ce privește calitatea somnului. Părul animalelor resprezintă un factor care facilitează apariția inflamației. De asemenea, animalele se mișcă foarte mult în timpul somnului, ceea ce provoacă la rândul sau, pentru tine, un somn neliniștit. Dacă totuși vrei să dormi alături de animalele tale, optează pentru un culcuș al lor pe care să îl ai aproape de patul tău.

Dată viitoare când te pregăteșți de somn, alege-ți pijamalele tale preferate și relaxează-te câteva minute bune. Așa vei reduce riscul de inflamare. Sursa

 

Recomandări