Așa va arăta scena Eurovision 2020

Așa va arăta scena Eurovision 2020

Cea de-a 65-a ediție a Eurovision Song Contest va fi organizată de olandezi, pentru a cincea oară, după ce în 2019 ei au fost marii câștigători, după 44 de ani. Duncan Laurence fiind câștigătorul finalei 2019 cu piesa „Arcade“. Astfel, ediţia 2020 a concursului muzical Eurovision va avea loc în luna mai, la Rotterdam.

Recent, organizatorii celebrului concurs au prezentat cum va arăta scena pe care vor urca concurenţii Eurovision 2020. Fotografiile au fost publicate pe site-ul oficial Eurovision. Conform tradiției, Florian Wieder, cel care a creat şi scena Eurovision din Kiev și Lisabona, a devenit dezvoltatorul scenei din Rotterdam. Designul este inspirat de natură și mediul înconjurător. 

Proiectul ne prezintă legătura dintre cer, apă și pământ. Orizontul este cel care conectează aceste elemente, este ca o fereastră care deschide lumea Eurovision 2020. Planul de proiectare a scenei prezintă canalele și podurile care unește pământul și apa din Olanda. Cu acest design, dorim să îi conectăm cât de mult posibil pe participanți cu publicul.

Ediţia 2020 a concursului muzical Eurovision va avea loc în luna mai, la Rotterdam. Finala concursului este programată să aibă loc pe 16 mai 2020, pe Ahoy Arena. Rotterdam a concurat cu alte 4 orașe din Olanda, iar superbul Maastricht a pierdut la o foarte mică diferență. Balanța a fost înclinată în favoarea Rotterdamului de către European Broadcasting Union (EBU) și Eurovision Song Contest Reference Group.

În ceea ce privește semifinalele, acestea vor avea loc pe 12 și 14 mai.

Ediţia din 2020 a Eurovision va fi a 65-a a concursului organizat de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. 

Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan. În 2015, a intrat în cartea recordurilor ca cel mai longeviv concurs muzical din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări