Această femeie de 122 de ani deține cel mai important secret al longevității

Această femeie de 122 de ani deține cel mai important secret al longevității

Mintea este mai importantă decât stilul de viață. Nu genetica, nu sportul sau nutriția, ci modul de gândire. Acest lucru a fost dovedit de nenumărate ori, de studii științifice, ca să nu mai vorbim de numeroasele cercetări în domeniul oncologiei. Haideți să parcurgem o poveste a uneia dintre cele mai longevive femei din lume, prezentată pe site-ul realfarmacy.com.

Această femeie de 122 de ani deține cel mai important secret al longevității

Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a fost o femeie franceză pe nume Jeanne Louise Calment (1875 – 1997), care a ajuns la 122 ani și 164 zile.

Care a fost secretul ei? Potrivit cercetătorului francez Jean-Marie Robine, femeia nu a făcut nimic special pentru a rămâne într-o stare bună de sănătate. "Jeane Calment a fumat (a început la 21 de ani), a băut vin de Porto și a mâncat câteva kilograme de ciocolată pe săptămână, până când a împlinit 119 de ani".

Femeia de 122 de ani a considerat că longevitatea ei s-a datorat faptului că a râs mult și nu a fost stresată. Ea obișnuia să spună: "Dacă nu se poate face nimic despre ceea ce te preocupă, nu-ți face griji". Au ajutat-o foarte mult și condițiile de viață - născută în bogăție și căsătorită cu un bărbat bogat – ceea ce i-a permis o viață ușoară și confortabilă, cu alte cuvinte, fără stres mental.

Această femeie de 122 de ani deține cel mai important secret al longevității
Acest stil de viață contrastează cu o altă persoană care a trăit foarte sănătos, a mâncat corect, a făcut exerciții și ar putea fi descris ca fiind dezgustător de sănătos. Însă la vârsta de 61 de ani a murit de un atac de cord. Un lucru curios, nu-mi amintesc să fi văzut niciodată acea persoană râzând.

Poveștile personale constituie povești frumoase, dar ce indică cercetările despre legătura dintre modul în care gândim și mortalitatea din cauza bolilor de inimăși a cancerului? Studiile cu privire la modul în care gândim și bolile cardiace sunt atât de bine cunoscute încât nu încape îndoială de legătura dintre cele două, dar ce știm despre cancer?

Conform Jurnalului de cercetare Psihosomatic, "suprimarea exceselor extreme de furie a fost o caracteristică cel mai frecvent identificată la 160 de pacienți cu cancer de sân". În alte cercetări cu privire la pacienții care suferă de cancer "au fost înregistrate scoruri mici de furie extremă”, ceea ce sugerează suprimarea sau represiunea  sentimentului de furie. Există dovezi care arată că "furia suprimată poate fi un precursor pentru dezvoltarea cancerului și, de asemenea, un factor în progresia acestuia după diagnostic".

Sursa: alegesanatos.ro

Recomandări