Am adus BUCURIE copiilor care nu credeau că Moș Crăciun vine și la ei

Am adus BUCURIE copiilor care nu credeau că Moș Crăciun vine și la ei

Un Moș Crăciun adevărat, pe care nu îl vor uita prea curând! Peste 6000 de copii cu diverse probleme sociale din Moldova au simțit apropierea Crăciunului cu multă emoție, dar mai cu seamă cu bucurie și voie bună.

home_cadouri
Și asta pentru că reprezentanții Clubului Rotary Chișinău au îndeplinit cu succes cea mai grea misiune: aceea de a se transforma în „ajutoarele lui Moș Crăciun” pentru copiii din familii aflate în dificultate. În schimbul cadourilor, copiii au recitat poezii și au colindat, oferind momente emoționante.

Ca în fiecare an, și echipa www.thewoman.md, care crede în generozitate, dăruire, spirit civic, altruism, a fost în aceste zile într-un adevărat turneu al bunătăţii, unde au reuşit să aducă zâmbetul pe feţele copiilor care nu ştiau dacă anul acesta îl vor vedea pe Moş Crăciun. L-au văzut, iar zâmbetul lor reprezintă răsplata pentru cei care fac numai fapte bune.

Şi pentru că faptele bune se răsplătesc cu daruri, copiii de la Centrul de Protecţie Socială „Prometeu” din Strășeni, coordonați de președinta Centrului, Alexandra Boligari, au primit cadouri de la Clubul Rotary Chișinău și au prezentat, în schimb, după datina străbună, un frumos program de colinde tradiționale.


„A fost un moment copleșitor, plin de emoție, care a adus bucuria si zâmbetul pe faţa tuturor copiilor. Ei au rămas cu o amintire frumoasă si sperăm să putem continua cu astfel de acţiuni, deoarece e important ca ei să primească atenţie şi afecţiune, chiar şi pentru o zi”, ne-a declarat Alexandra Boligari, președinta Centrului “Prometeu”.

Moș Crăciun a venit mai devreme pentru mai mulți copii din familii cu probleme financiare, familii în dificultate, aflate în evidența Direcției Asistență Socială în mai multe localități din republică, care au primit daruri de Crăciun. Unii dintre ei nici măcar nu au îndrăznit să se gândească la faptul că ar putea să primească și ei daruri în prag de sărbători. Au fost surprinși și bucuroși de cadourile primite.


„Vă mulțumim pentru darurile primite și pentru bucuria pe care am văzut-o pe chipul copiilor. A fost o surpriză extraordinară pentru ei. Vă mulțumim frumos pentru această faptă bună”, a transmis Nina Vicol din satul Horodca, r. Ialoveni, mamă a trei copii, victimă a violenței domestice.

Moş Crăciun nu a putut pierde prea mult vremea în toate casele pe care le-a vizitat. Şi-a luat la revedere şi a plecat spre alţi copii care au fost şi ei cuminţi.

Moş Crăciun a venit mai devreme anul acesta și la clasa a IV-a de la Liceul “A. Vartic” din Ialoveni. Pentru că au fost copiii cu adevărat cuminţi, elevii și-au primit bucuroși darurile, nu înainte de a-i cânta Moșului colinde.

S-au bucurat de magia Crăciunului și un grup de copiii de la grădinița nr. 212, “Îngerașii”, din Chișinău.

Primul lucru pe care l-a făcut Moşul când a ajuns la o altă grădiniță, “Andrieș”, din or. Ialoveni, a fost să întrebe dacă micuții au fost cuminți. Și asta pentru că Moșul nu a venit cu mâna goală. Prichindeii au primit cadouri și au fost nerăbdători să le deschidă.


De cadouri ”de la Moșu” au avut parte și elevii din clasa întâi a Liceului cu profil Sportiv din capitală, când Moş Crăciun le-a transmis darurile. Ei au împodobit bradul de Crăciun, au cântat colinde, s-au jucat şi au povestit despre rezultatele la învățătură.

Organizatorii lăudabilei acțiuni au fost Clubul Rotary Chișinău și s-a desfășurat în întreaga republică.

alt="Inga Albu, președinte Rotary Club Chișinău"wp-image-20650 size-medium" src="/upfiles/ck-images/2016/12/Inga-Albu-240x300.jpg" width="240" height="300" />

“Proiectul “cadourilor din cutia de pantofi” se realizează tradițional de 5 ani de zile. Darurile provin de la prietenii Rotarieni din Marea Britanie, Districtul 1110, din diferite școli, unde copiii împreună cu părinții dăruiesc câte o cutie plină cu daruri pentru copiii din R. Moldova.

Scopul proiectului este de a aduce copiior din familii numeroase, cu nevoi speciale și din familii incomplete, social-vulnerabile zâmbetul și bucuria în ochi, precum și de a face conexiunea între copiii din țara noastră și cei de peste hotare.

Anual Clubul Rotary Chișinau îndeplinește toate formalitățile pentru a primi aprobarea Statului de a primi cadourile pe teritoriul țării, identifică listele copiilor beneficiari, devamează cadourile, le depozitează și apoi le distribuie beneficiarilor conform listelor colectate. Este o muncă în spatele tuturor acestor bucurii, dar de fiecare data ne convingem că se merită continuitatea acestui proiect”, ne-a declarat Inga Albu, președinta Clubului Rotary Chișinău.
și organizatoarea acțiunii.

Precizăm că Rotary este o organizaţie a oamenilor din diferite profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabileşte relaţii de buna înţelegere. În întreaga lume există aproximativ 33.000 de Cluburi Rotary, care au peste 1,2 milioane de membri.

Sărbătorile de iarnă ne reamintesc, de fiecare dată tuturor, că adevărata bucurie este aceea de a dărui!

Text: Alina MATEI

Recomandări