AFLĂ cum se face vinul fiert în mod corect și cât este de benefic pentru sănătate

AFLĂ cum se face vinul fiert în mod corect și cât este de benefic pentru sănătate

În sezonul rece, vinul fiert este cea mai populară băutură, pentru că este foarte bun și aromat, ne încălzește în zilele friguroase. Puțini știu însă că acesta are și numeroase beneficii pentru sănătate.

Vinul roşu este cunoscut în întreaga lume pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii consumatorilor moderaţi. Este o sursă excelentă de antioxidanţi, flavonoide şi compuşi fenolici. De asemenea, vinul roșu luptă împotriva radicalilor liberi, are proprietăţi anti-aging, protejează sănătatea celulară şi inima. Mai mult decât atât, chiar dacă pare greu de crezut, este un remediu excelent pentru gripă și răceală.

Iată cum se face vinul fiert în mod corect:

Ingrediente:

Vin roșu, după preferințe (ideal este să fie un vin natural, făcut în casă);
Scorţişoară (bețișoare);
Cuişoare;
Coajă de lămâie și portocală;
Zahăr brun.

Mod de preparare:

Este foarte important să fierbi vinul cu mare atenție, nu îl lăsa să dea în clocot. Încălzește-l până pe la 70-80 de grade Celsius. Pe lângă condimentele menționate, poți adăuga orice fructe dorești, iar o alegere potrivită ar fi grepfruit-ul roșu sau merele. Este indicat să folosești beţişoare de scorţişoară în loc de pudră, pentru ca vinul să nu capete o consistență tulbure, neplăcută şi să se lipească de vas.

Cojile de portocale sau lămâie și fructele se adaugă în ultimele 2-3 minute de fierbere, pentru a nu acri vinul şi a nu-i altera gustul de bază.

La final, se poate îndulci cu miere sau zahăr brun, după gust.

Sursa

Recomandări