Află de la instructorul Tatiana Petrică cum slăbeşti rapid cu Kangoo Jumps

Află de la instructorul Tatiana Petrică cum slăbeşti rapid cu Kangoo Jumps

Kangoo Jumps este un stil de sport în care se folosesc ghete, ce au ataşate pe talpă două lamele elastice. Gleznele, genunchii şi articulaţiile coloanei vertebrale sunt protejate în timpul antrenamentelor iar curajoasele care se încalţă cu astfel de ghete pot vedea efecte miraculoase de eliminare a celulitei, o tonifiere a corpului, dar şi producerea unei stări generale „de bine”.

3

Cine încearcă se îndrăgosteşte Tatiana Petrică Demiralp este cetăţean cipriot de origine română cu domiciliul în Cipru, antrenor la Federaţia de Body building Haltere şi Fitness TRNC din Cipru şi Master Trainer Kangoo Jumps. A studiat medicina alternativă, a fost, pe rând, coregraf şi instructor de aerobic, dar de când a urcat pe ghetele de Kangoo Jumps s-a îndrăgostit de acest sport. Împreună cu Natalia Colesnic, trainer Kangoo Jumps în Moldova, au adus acest gen de sport şi la noi şi intenţionează să formeze cât mai mulţi instructori pentru extinderea reţelei de Kangoo Jumps. Spuneţi-ne în câteva cuvinte ce reprezintă Kangoo Jumps? Kangoo Jumps este un brand internaţional care include ghetele şi 5 programe de fitness Kangoo Jumps. Ghetele au fost inventate pentru reabilitare de către un doctor canadian, iar patentul a fost cumpărat de un om de afaceri elveţian. Ele au fost lansate pe piaţă în 1994, în Paris şi introduse în fitness. Ghetele sunt prevăzute cu arcuri care protejează coloana vertebrală şi articulaţiile cu 80% la impactul cu solul. Aţi inaugurat recent acest gen de sport şi în Moldova? Care au fost reacţiile?

cu natalia colesnic

Eu sunt master trainer Kangoo Jumps şi am fost în Modova pentru prezentarea acestui sport. Împreună cu Natalia Colesnic, singurul instructor internaţional momentan în Moldova, intenţionăm să aducem acest sport la un nivel ridicat în ţară, să formăm instructori Kangoo Jumps care să ţină antrenamente în cât mai multe săli de fitness. După o scurtă prezentare la o sală de fitness din Chişinău am rămas foarte impresionată de emoţiile sportivilor, a tinerilor din Moldova care au demonstrat că iubesc sportul, distracţia şi sunt foarte talentaţi. Cine poate să facă Kangoo Jumps? Cui se adresează? Toate persoanele de la 6 la 90 de ani poate practica Kangoo Jumps. Ce avantaje are această formă de mişare asupra sănătăţii? În afară de faptul că ne protejează articulaţiile şi coloana vertebrală, şi consumul de oxigen este cu 25% mai ridicat decât în alte sporturi, iar arderea de grăsimi este mai mare şi mai rapidă. Mai mult, a fost constatată o creştere a densităţii osoase cu 3%, deci se recomandă şi persoanelor care suferă de osteoporoză. Musculatura se dezvoltă foarte rapid, iar persoanele care au scolioză, cifoză sau hernie de disc pot practica Kangoo Jumps. Greutatea corpului este susţinută de sistemul ghetelor şi aceste persosne pot face mişcari mult mai uşor, timp în care musculatura la coloana vertebrală se dezvoltă şi durerile se reduc. De asemenea, Kangoo Jumps corectează poziţia, reglează bătăile inimii, tensiunea arterială şi este foarte distractiv. Prin acest sport scăpăm de stres şi depresii. Deci exerciţiile de Kangoo Jumps te ajută şi să slăbeşti? Într-o oră de Kangoo Jumps ardem între 600-1000 de calorii. Sportivii de performanţă sau persoanele cu au atins un nivel de fıtness ridicat pot ajunge la 1500 de calorii. Evident că slăbim foarte rapid şi formăm un corp de invidiat. În acelaşi timp, sistemul limfatic funcţionează mai rapid şi scăpăm şi de celulită. Există restricţii pentru persoanele care fac Kangoo Jumps? Gravidele, persoanele cu intervenţii chirurgicale recente şi, mai ales, persoanele care suferă de spondiloză cervicală le este interzis să practice Kangoo Jumps. Cât durează un antrenament şi de câte ori pe săptămână este indicat?

2

Un antrenament durează o oră şi este indicat de 3 ori pe săptămână, maximum 5 pentru avansaţi. Ghetele pot fi închiriate sau trebuiesc neapărat cumpărate? În general, în sălile de fitness unde se ţin antrenamentele sunt ghete de la mărimea 32 la 47 şi preţul de închiriere este inclus în abonament. Dar cine vrea ghete personale le poate cumpăra. Dvs. de când practicaţi Kangoo Jumps şi cum aţi descoperit acest gen de sport? Eu am început în 2010, împreună cu mine a început şi Natalia Colesnic. Timp de 5 ani am studiat medicina alternativă în Tailanda, după care am deschis o clinică spa în Cipru. Printre persoanele care veneau pentru anumite tratamente, multe aveau nevoie să slăbească rapid sau să-şi formeze musculatura la coloana vertebrală. Pe mulţi îi direcţionam la înnot, dar în acelaşi timp căutam alternative. Aşa am descoperit Kangoo Jumps. Cu mulţi ani în urmă am studiat coreografia şi dansul, care m-au ajutat foarte mult în acest sport. În afară de cursurile internaţionale Kangoo Jumps în România şi Spania unde am devenit trainer internaţional, am participat şi la cursuri de aerobic.  Ce le-aţi recomanda cititoarelor site-ului TheWoman.md care ar vrea să încerce Kangoo Jumps? Este un sport unde ne permitem să consumăm alimente care în alte activităţi sportive sunt interzise. Nu avem nevoie să urmăm diete stricte, slăbim, scăpăm de celulită, formăm o musculatură frumoasă, ne distrăm, uităm de stres şi obţinem toate aceste rezultate foarte rapid. Cine încearcă se îndrăgosteşte. Pentru mai multe detalii accesaţi www.kangooclub.md sau Natalia Colesnic +373 690 22 614, +373 787 07 707. Text: Alina Matei Foto: arhivă personală

Recomandări