Află sexul copilului tău după un calendar chinezesc străvechi

Află sexul copilului tău după un calendar chinezesc străvechi

Un mister pentru europeni, cultura chinezească abundă în calendare cel puţin bizare pentru occidentalul de rând. O astfel de orânduire a fost descoperită într-un mormânt regal în urmă cu 700 de ani. Este vorba de calendarul care dezvăluie sexul viitorului copil, în funcţie de luna şi vârsta la care este conceput.

Site-urile în limba engleză dedicate mamelor sau viitoarelor mămici dezbat intens problema, cu atât mai mult cu cât multe dintre cele care l-au testat au avut rezultate pozitive.

Calendarul chinezesc de indicare a sexului copilului se bazează pe luna şi vârsta femeii în momentul concepţiei.

Astfel, dacă o sarcină la vârsta de 21 de ani, apărută în luna mai, va rezulta cel mai probabil cu o fetiţă, o concepţie la 29 de ani, în luna august, va fi urmată de un băiat.

Oamenii de ştiinţă sunt puşi în dificultate şi în zilele noastre de bizarul calendar chinezesc, nereuşind să-i pună o etichetă de “corect” sau de “incorect” nici după şapte secole de la descoperirea lui.

Cel mai simplu este să testaţi acurateţea lui folosindu-vă fie de cifrele conceperii propriului copil, fie de cele ale mamelor voastre sau ale prietenelor care au deja bebeluşi.

Printre cele mai populare site-uri care oferă informaţii despre acest calendar sunt:

http://www.chinesefortunecalendar.com/PredictSex.htm

http://www.pregnancyandbaby.com/pregnancy/articles/936877/chinese-conception-gender-chart

http://www.baby2see.com/gender/prediction.html

Text: Sabina Nicolaev

Recomandări