Ai primit un cadou neinspirat de Crăciun? Participă la FreeShop și schimbă-l cu unul potrivit!

Ai primit un cadou neinspirat de Crăciun? Participă la FreeShop și schimbă-l cu unul potrivit!

Dacă ai primit un cadou drăguț de Crăciun sau Revelion, dar nu îți este pe plac și nici util, vino mâine la cel mai inedit FreeShop și oferă-l în schimbul unui alt dar. Fie că este vorba despre o carte pe care ai citit-o deja, o lumânare parfumată care nu îți încântă simțurile sau de o haină cu mărimea nepotrivită, toate își pot găsi un nou proprietar la primul Freeshop din 2019.


Cel mai fain, eco și echitabil bazar din Chișinău va avea loc pe 12 februarie, la C51, un loc special unde participanților li se vor oferi gustări vegetariene pe gratis și ceai aromat oferit de Seed It Forward. Organizatorii îndeamnă să aducem tot ceea ce nu ne este de folos nouă, dar ar putea fi de folos altora.

Iată ce ai putea să aduce la C51:

- rama/agenda/lumânarea parfumată primită la petrecerea corporativă de la Secret Santa;

- eșarfa/mănușile/șosetele pufoase de la rude care nu prea știu ce-ți place fiindcă n-au contact cu tine în restul anului;

- haina pe care ți-a dăruit-o mama ta fiindcă ține cald, dar în care arăți ca un gogoșar (scuze, mama);

- vouchere pentru masaj/saună/tratament cosmetic la care n-ai timp să te duci;

- cartea pe care ai lăudat-o cândva în treacăt și ai primit-o apoi de la 3 prieteni;

- plușuri/bijuuri/brizbriz-uri de la iubiți care nu-ți mai sunt tare dragi (fie iubiții, fie brizbriz-urile)

Orice alte cadouri sunt binevenite și așteptate, atât timp cât sunt într-o stare bună. Organizatorii îndeamnă doritorii de a participa la eveniment să nu aducă nimic uzat, stricat, sau murdar. Pe scurt, nu oferi nimic ce n-ai dărui cuiva drag. Cel mai important aspect este că nu ai nevoie de bani, acțiunea bazându-se pe ideea de a face schimb de lucruri și a le recicla, nicidecum de a le vinde.

Pe lângă cadouri, la FreeShop-ul de mâine, participanții sunt îndemnați să aducă și hârtiile, cutiile sau pungile festive în care acestea au fost împachetate. Mai mult decât atât, cei care se vor prezenta la eveniment cu pachetele rămase de la daruri se vor alege cu o surpriză delicioasă de la Dulce Plai.

Freeshop-ul este organizat de EcoVisio Moldova cu susținerea Kulturlabor Trial&Error e.V din Berlin, Phoenix Riser și Centrul de Urbanism din R. Moldova.

Text: Doina STIMPOVSCHII

Recomandări