AJUTĂ familia lui Ion Nogailîc, POMPIERUL care a MURIT în misiune

AJUTĂ familia lui Ion Nogailîc, POMPIERUL care a MURIT în misiune

Durere fără margini pentru familia Nogailâc din satul Puhoi, r. Ialoveni! Prin clipe de coșmar trec și angajații de la Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale, după ce colegul lor, un pompier salvator a decedat în timpul misiunii de stingere a incendiului puternic izbucnit în această dimineaţă în Chișinău, la un depozit cu materie primă pentru fabricarea jucăriilor.

Pompierul mort în misiune este Ion Nogailîc, în vârstă de 28 de ani, avea o familie minunată, era căsătorit și tată a doă fetițe minore.

incendiu

Decesul, anunțat în direct la tv

„A murit la datorie. Este un adevărat erou. A activat de mai mult timp în Serviciul de Salvatori şi Pompieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu și cea care a dat vestea tragică în direct la tv

Devastați de vestea decesului tânărului, oamenii cu suflet mare s-au mobilizat pe Facebook și și-au exprimat dorința de a ajuta. Astfel, a fost creată o colectă de fonduri pe platforma online www.guvern24.md, iar toți cei care vor să îşi exprime solidaritatea cu un om care, înainte de toate, şi-a făcut datoria salvând alte vieţi, pot dona bani AICI.

Toți banii colectați vor fi transferați familiei, pentru completarea necesarului pentru înmormântare sau pentru cinstirea în alte forme a memoriei lui Ion Nogailîc.

Vestea decesului a picat ca un trăsnet peste familia tânărului pompier. “Suntem devastați și distruși”, atât au reușit să ne declare rudele pompierului.

Ion Nogailîc activa în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al serviciului salvare.

“Vom ajuta familia cu tot ce va avea nevoie! Rog să fie pregătite toate actele necesare pentru a si conferi cea mai înaltă distinție de stat”, a declarat Pavel Filip, prim-ministrul R. Moldova.

Condoleanțe familiei!

Text: Alina MATEI

Recomandări