Albastru clasic, culoarea în tendințe pentru nunta 2020

Albastru clasic, culoarea în tendințe pentru nunta 2020

Nuanța Classic blue, albastru clasic, a fost încoronată drept regina cromatică a anului 2020 de către Pantone Color Institute, autoritatea internațională în materie de culori și scheme de culori. Alegerea albastrului este un apel la calm, liniște și reîntoarcere la stabilitate. Această nuanță azurie este una dintre cele trei culori primare ale spectrului cromatic și denotă, mai presus de orice, echilibru. Este o culoare reconfortantă din punct de vedere vizual, o culoare clasică, atemporală, care ne vorbește despre permanență și stabilitate, despre profunzime, substanță și esențe.

“Este un albastru liniștitor, plin de calm, care îți conferă siguranță și încredere. Este o culoare care construiește conexiuni. Într-un lume a schimbării, a ritmului alert și a stresului, o culoare a stabilității pare cea mai potrivită alegere. Când totul pare că este haotic și zbuciumat în jurul nostru, avem nevoie să ne întoarcem în interiorul nostru și să ne sprijinim pe niște piloni ai stabilității. Și atâta timp cât avem cerul la înserat, în vastitatea și infinitatea sa, avem speranță… Albastrul clasic vorbește despre constanță, despre credibilitate, despre autenticitate și încredere, despre credință. Nu, nu este albastrul acela atât de profund și misterios al nopții, este un albastru mai meditativ, care ne provoacă să gândim mai profund și face apel la capacitatea noastră de anticipare”, a ținut să clarifice Laurie Pressman, vicepreședintele Institutului Pantone.

Dacă planifici o nuntă în anul 2020 atunci poți aborda albastru clasic cu cea mai mare încredere și creativitate. Este o culoare absolut superbă, care arată fabulos combinată cu o gamă largă de multe alte culori, o culoare unisex, care se pretează atât femeilor, cât și bărbaților, este accesibilă și poate fi minunat implementată în teme sau decoruri diverse. 

Mai exact, albastrul clasic poate fi încorporat în aranjamentele florale, inclusiv în buchetul miresei, în alegerea inelelor de logodnă sau a accesoriilor vestimentare și decorative, în decorarea meselor sau a scaunelor de nuntă, în tematica papetăriei de nuntă, precum invitații, meniuri sau chiar a jocului de lumini.

De asemenea, mirele poate arăta tare chipeș într-un costum impecabil croit, în nuanța de albastru clasic, iar domnișoarele de onoare pot opta pentru rochii sau detalii vestimentare în această nuanță.

Albastrul clasic are marele avantaj că se pretează oricărui sezon și că poate fi ușor implementat în cadrul nunților într-o schemă de culori armonioasă. El ne amintește de tradiții, dar aduce cu sine și un sentiment de “acasă”, de apartenență și de natură.

Albastrul clasic este frumos pus în evidență de alte culori neutre, sofisticate și sic, de coral (portocaliu piersică), roz sau auriu (pentru un aspect opulent) sau de alb cu infuzii de galben lămâie, dacă nunta este planificată vară și vrei să creezi o atmosferă mai diafană și estivală.

Albastru clasic: semnificații și utilitate

Iată că într-o lume mai dinamică și rapidă decât oricând în istorie, se resimte nevoia unei stabilități. Albastrul este o culoare foarte apreciată de psihologi, grație efectului liniștitor pe care îl induce asupra stării de spirit. De aceea, această culoare de bază este recomandată mai cu seamă pentru dormitor, fiind o alegere excelentă pentru a aduce mult doritul calm vizual.

Albastru clasic se regăsește în domeniul artei, în lumea cosmeticelor, în modă, dar și în designul interior. Este o culoare elegantă, sigură, ușor de asortat și greu de demodat. Vei avea siguranța că își va păstra noblețea și când moda va fi mai puțin generoasă cu ea.

Din punct de vedere emoțional, albastrul este culoarea pe care te poți baza, inducându-ți siguranța atât de dorită în această lume plină de incertitudine, iar semnalul transmis de experții Pantone este sugestiv: echilibrul și liniștea sunt rădăcinile bunăstării noastre. Sursa

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări