Alina Matei. 10 lecţii pe care le-am învăţat de la mama mea

Alina Matei. 10 lecţii pe care le-am învăţat de la mama mea

Sunt foarte sentimentală în aceste zile. De fiecare dată când prietenii, vecinii sau cunoscuţii mei vorbesc despre mame mă învăluie melancolia. Şi asta pentru că mama mea trăieşte departe şi comunic cu ea prin telefon, mesaje sau video (Skype).

Azi m-am trezit şi am simţit nevoia acută de a o avea aproape, de a o îmbrăţişa, de a-i simţi parfumul, de a-mi trece mâinile prin părul ei şi a contempla. Trăiesc acele momente în care mi se strânge inima de dor şi vreau să mă fac mică din nou. Mi-e dor de acele zile în care îmi puneam capul în poala ei şi o ascultam vorbind. Îi ascultam sfaturile, pe care abia în momentul în care am devenit şi eu mamă le-am înţeles valoarea.

Încă mai continui să descopăr lucruri despre ea, greutăţi prin care a trecut şi felul în care le-a făcut faţă, doar ca mie, surorii şi fratelui meu, să ne fie bine. Încă mai descopăr dedicaţia şi sacrificiul său, doar ca noi, copiii săi, să ne atingem scopurile şi visele! O face şi acum, încă îmi oferă multă susţinere şi continuă să mă îndrume. Şi asta pentru că este o femeie foarte puternică şi foarte hotărâtă. Chiar dură pe alocuri. Dacă are un scop e în stare să răstoarne munţii în drumul spre atingerea lui. E o persoană optimistă şi când îmi vine să las mâinile în jos ea îmi aduce aminte că viaţa e ca un teatru, în care noi sintem actori. Şi trebuie, OBLIGATORIU, să fim actorii din rolul principal!

A sosit momentul în care vreau să-mi iau, din nou, zborul, să fac schimbări. Am un fiu minunat care, în ciuda istericilor de copil, mă face fericită. Acum sunt sigură că şi el va învăţa ceea ce am învăţat eu de la mama mea:

1. Permite-ţi să cazi doar pentru a învăţa cum să te ridici din nou. Nu renunţa niciodată la visul tău!

2. Educă-ţi copiii în aşa fel, încât de fiecare dată să ia decizii corecte.

3. Niciodată nu-l vorbi de rău pe tatăl copiilor. Bun sau rău e tatăl copiilor tăi.

4. Învaţă valoarea muncii.

5. Întotdeauna mergi cu capul sus, dar cu picioarele pe pământ

6. Întotdeauna spune adevărul!

7. Nu-ţi fie teamă de eşec!

8. Fii responsabilă şi respectă-ţi promisiunile

9. Fii amabilă cu cei din jur. Vorba dulce mult aduce!

10. Respectă-i, ÎNTOTDEAUNA, pe cei din jur.

Bineînţeles că mai există şi alte mici lucruri, învăţate de la mama mea, pe care le consider sacre, dar pe care prefer să le păstrez doar pentru mine!

Recomandări