Alina Matei: Despre ce vreau să fie 2019!?

Alina Matei: Despre ce vreau să fie 2019!?

2018 a trecut peste mine ca o zi de examen. Pe care l-am picat din nou, cu emoții... Prea repede. M-a surprins cu subiecte noi. Mai complicate ca în anii trecuți. Nici fiţuici n-am avut, nici vreun coleg care să-mi șoptească.

 

 

În 2018 am făcut alegeri, schimbări, greșeli. Am avut momente minunate, dar și prea grele. Am avut încercări, câteva reușite și câteva eșecuri. Am întâlnit oameni cu povești interesante. I-am dezamăgit pe unii și alții pe mine. De unii vreau să mai aud, iar de alții niciodată. Am fost egoistă sau prea darnică. Personajul principal sau secundar din poveste. Uneori prea tristă și alteori deloc. E ciudat când privești în urmă și vezi câte lași. Unii oameni, unele amintiri, unele lucruri, unele evenimente, unele experiențe pe care nu mai vrei să le iei cu tine.

Pentru anul care vine îmi doresc foarte multe lucruri. Am o listă întreagă de planuri și un drum lung de străbătut, dar acum știu și cum să îl abordez. Pe rând, pas cu pas. Lucrurile pe care mi le propun pentru noul an se rezumă toate la o singură idee: sănătatea și practica stării de bine.

Despre ce vreau să fie 2019? E simplu: doar mai bine, doar mai liniște, doar cu oameni mai frumoși la suflet, mai calzi, mai înțelegători, mai cu bun-simț, mai hotărâți, mai puțin ranchiunoși, cu toții sănătoși.

 

 

Îți amintești cum sună dorința aceea pe care ți-ai pus-o în noaptea dintre ani în 2017-2018? Nu te întreb dacă ți s-a îndeplinit, te întreb cine sunt cei care te-au ajutat să o îndeplinești sau, cel puțin, cei care te-au ajutat să mai faci un pas înainte în transformarea ei în realitate.

Nu uita să le mulțumești!

În iureșul Sărbătorilor, al bilanțurilor, al to do list- urilor, oprește-te puțin și gândește-te la toți cei cărora ar trebui să le fii recunoscător în acest an: pentru că ți-au fost alături, pentru că te-au ajutat, pentru că ți-au întins o mână de ajutor când nimeni nu a făcut-o, pentru că te-au ascultat, pentru că te-au completat frumos, pentru că ți-au dăruit din timpul lor, pentru că ți-au fost prieteni buni, pentru că ți-au întins umărul pe care să plângi, pentru că au avut încredere în visul tău, pentru că te-au criticat și ai învățat din asta, pentru că te-au urmat fără prea multe întrebări, pentru că au dăruit puțin sau mai mult din iubirea lor – ție.

Și mai e ceva, nu uita să îți mulțumești și ție: pentru omul care ești, pentru inima ta plină de iubire, pentru toate eforturile pe care le-ai făcut în acest an, pentru dorința ta de a fi din ce în ce mai bun, pentru dorința de schimbare, pentru micile sau marile realizări, pentru ceea ce ești azi, dar mai ales pentru ceea ce urmează să devii.

Continuă să mergi pe drumul tău cu încredere, urmează-ți misiunea, îndrăznește și fii recunoscător!

În 2019 pune punct proiectelor vechi, pentru a face loc celor noi. Alege de care comportamente vrei să te desparţi! Iar dacă nu poţi schimba o situaţie, ceea ce poţi schimba cu adevărat este atitudinea ta faţă de acea situaţie.

Și dacă nu poți face nimic din toate acestea, fă-ți un ceai și gândește-te, cu iubire, la toți oamenii minunați pe care i-ai întâlnit în drumul tău. Începând cu tine!

La Mulți Ani minunați!

Cu drag, Alina Matei

Recomandări