Aliona Triboi e mămică de fetiţă! “E o stare de euforie pe care nu am mai întâlnit-o!”

Aliona Triboi e mămică de fetiţă! “E o stare de euforie pe care nu am mai întâlnit-o!”

Aliona Triboi, membră a trupei Provincialii, a devenit mama unei fetiţe perfect sănătoase, născută pe cale naturală şi notată cu 10.

Interviul de mai jos ne-a fost acordat, în exclusivitate, de interpretă cu doar două zile înainte de fericitul eveniment din viaţa sa. Atunci nu îşi imagina că va naşte atât de curând, însă o pierdere din familie a grăbit, se pare, lucrurile. Să vedem cum a fost sarcina pentru Aliona şi cum s-a pregătit pentru venirea pe lume a copilului său!

Este la termenul când gravidele stau cu ochii la calendar şi cu mâna pe trusa pentru maternitate. Nu şi interpreta Aliona Triboi, care cântă, înregistrează piese noi, joacă în spectacole, merge în deplasări, se aventurează în proiecte chiar şi în ultima lună de sarcină, iar atunci când are o clipă liberă şi s-ar părea că, în sfârşit, o să-şi ia un respiro, Aliona a început să coase... un goblen. Anume asta făcea când am mers la ea. Şi nu unul oarecare, ci vestita „Cina cea de taină” a lui Leonardo da Vinci.

Ai fost “botezată” drept cea mai activă interpretă însărcinată. La cât de des te-am putut admira în spectacole, concerte, show-uri televizate, nu încape nici o îndoială că ţi-ai meritat pe bună dreptate calificativul. Şi totuşi, cum s-a împăcat sarcina cu cariera?

Minunat! Aşi zice că s-au completat una pe alta, de vreme ce am reuşit să îmi onorez toate contractele. Am jucat în spectacolul ”12 scaune”, am fost nelipsită de la concertele susţinute de trupa ”Provincialii”, am cântat alături de Kaiser Quartet. Am concertat în România, Germania, Italia, Irlanda. În ultimele trei ţări am zburat cu avionul.

Cum te simţi acum pe ultimii zeci de metri aş putea spune?

Foarte bine. M-am mai potolit un pic. De ceva vreme stau mai mult pe acasă şi fac drumuri mai scurte. Am mici dureri de spate, foarte caracteristice acestei perioade de sarcină.

Şi pentru că stai mai mult pe acasă ai început să coşi?

Acum am mai mult timp liber decât o lună în urmă şi, întrucât nu prea pot să stau fără treabă, mă tot gândeam cu ce să mă ocup. Suntem în preajma sărbătorilor pascale şi mi-am amintit că am primit această lucrare cadou de Revelion.

În afară de faptul că te-ai apucat de cusut goblen cu ce te mai ocupi de când stai acasă?

Să ştii că dacă nu cânt, atunci cos, iar dacă nu cos, atunci cu siguranţă cânt.

Apropo, în popor circulă o vorbă precum că femeile gravide nu trebuie să coase sau să croşeteze. Tu ce părere ai, eşti superstioasă?

Nu cred în superstiţii. Ba mai mult chiar, pe perioada sarcinii am fost nevoită să mă tund de câteva ori. Statutul îmi cere să arăt mereu impecabil, mai ales că pe parcursul celor nouă luni am fost mereu prinsă în concerte, proiecte, deplasări etc.

Mă întreb de unde găseşti atâta putere?

Puterea vine din interior şi cu asta cred că am spus totul.

Spuneai într-un interviu că sarcina te-a luat prin surprindere. A presupus acest fapt o modificare a planurilor tale de viitor din punct de vedere profesional? Ai fost nevoită să renunţi la ceva?

Nu. Activităţile au rămas aceleaşi. Fac în paralel tot ce am planificat pe agendă, doar că sunt mult mai precaută la starea mea de spirit interioară şi la sănătatea mea.

Ce senzaţii/sentimente te cuprind acum înainte de marea întâlnire cu bebeluşul tău?

Dacă te referi la frici sau temeri să ştii că nu le am. Mă simt destul de pregătită, nerăbdătoare chiar aş zice. Am făcut cursuri pentru părinţi, am primit lecţii de la medicul de familie, pediatru, ginecolog, psiholog. Am învăţat câte ceva din fiecare domeniu. În linii generale ştiu ce presupune procesul naşterii.

Soţul doreşte să asiste la naştere?

Tocmai sunt în proces de discuţie cu Ghenadie la această temă. Ne dorim ambii acest lucru, dar mai vedem. Doar nu se ştie niciodată cum va reacţiona un bărbat la asemenea eveniment.

Care a fost primul lucru pe care l-ai procurat când ai aflat sexul copilului?

Mama mea a fost mai harnică, a procurat rochiţe.

V-aţi decis deja in privinţa numelui?

Încă nu. Ducem tratative. E un proces în care s-a implicat toată familia. Cred că atunci când îl vom vedea, vom decide de comun acord.

La cât timp după naştere planifici să revii în scenă?

Cât de curând posibil. Luna viitoare trebuie să fiu în România pentru că am programat un concert, aşa că nu am nicio şansă să rămân mult timp acasă?

Te va ajuta cineva la îngrijirea bebeluşului?

Cu siguranţă vom găsi noi o soluţie, astfel ca aceasta să nu fie în detrimentul lui. Ştiu că urmează nopţi nedormite, dar noi vom fi nişte părinţi responsabili. Copilul are prioritate. Intenţionez să-l alăptez atât cât va fi posibil.

Acum, când ţi-au rămas zile numărate până la marele eveniment, dă o definiţie maternităţii?

E o stare de euforie pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Păcat că nu putem transmite toate aceste senzaţii soţilor. Acum înţeleg de ce simţul paternităţii se dezvoltă abia după naştere.

Mulţumesc pentru interviu. Îţi doresc o naştere uşoară şi un copilaş sănătos.

Text: Sabina Nicolaev
Foto: facebook.com/triboi.aliona

Recomandări