Angela Borșci, terapeut Bowen: Cum activează terapia Bowen sistemul imunitar

Angela Borșci, terapeut Bowen: Cum activează terapia Bowen sistemul imunitar

Terapia Bowen, deși în Moldova este relativ nou-apărută, în plan internațional este considerată, atât de medicina alopată, cât și de cea alternativă, ca fiind o puternică metodă de însănătoșire. Mai exact, este o terapie complementară care reprogramează organismul pentru a se vindeca pe sine la toate nivelele: fizic, chimic, mental și emoțional.

Terapia Bowen este o metodă de vindecare neinvazivă și foarte delicată, dar în același timp o tehnică terapeutică extrem de profundă, ce are la bază teoria conform căreia organismul, în stare de relaxare totală, își activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minții, prin readucerea acestora în echilibru și armonie.

Dna Angela Borșci practică terapia Bowen în R. Moldova de mai bine de doi ani și are o diplomă emisă de Academia de Terapie Bowen din Australia. 

Dna Angela, cum funcționează, mai exact, terapia Bowen sau tehnica terapeutică Bowen? 

Terapia Bowen este o terapie complet diferită față de alte terapii manuale. Este o terapie delicată, neinvazivă și extrem de eficientă. Se efectuează mișcări pe corpul pacientului, astfel încât să se trimită nişte mesaje creierului. 

Mişcările terapeutice sunt urmate de minim două-trei minute de pauză, timp necesar pentru ca să se înregistreze, efectiv, acele mesaje, care în urma scanării, sunt evidenţiate sub forma anumitor furnicături, vibraţii, sau se poate resimţi o căldură. Mișcările efectuate duc organismul la o stare de relaxare profundă și începe procesul de vindecare. Aceste mișcări au o ordine bine stabilită.

În ce afecțiuni se recomandă terapia Bowen? Ce beneficii majore aducea ea organismului?

Terapia Bowen poate rezolva multe: afecțiuni cervicale și probleme ale  umerilor, dureri de spate și sciatică, probleme la nivelul șoldurilor, genunchilor, gleznelor, probleme digestive și intestinale sau boli ale organelor interne (rinichi, ficat, stomac, intestine), migrene și alte tipuri de dureri de cap, de urechi și probleme ale articulației temporo-mandibulare. 

Apoi, probleme cu chisturile ovariene şi fibroamele uterine, dezechilibre hormonale şi emoţionale, oboseală cronică, afecțiuni ale tractului respirator și rinite alergice, boli ale sistemului imunitar, alergii, sechele după accidente vasculare şi afecţiuni neurologice, dureri în zona centurii pelviene, pelvis înclinat și diferența de lungime între membrele inferioare, traumatisme în urma practicării sporturilor sau accidentelor de toate felurile și altele.

Cui se adresează? Cine poate urma terapia Bowen? 

Terapia Bowen se adresează oricui, începând de la nou-născuți, persoane în vârstă, femei gravide, sportivi. 

Se știe că în sezonul rece multă lume se confruntă cu probleme respiratorii. Cum acționează terapia Bowen pentru a ajuta organismul să-și crească imunitatea și, implicit, rezistența la diverse afecțiuni de sezon. 

Da, în această perioadă sunt frecvente afecțiunile respiratorii. Terapia Bowen susține organismul pe timpul acestor perioade, reducând simptomele de răceală sau pe cele ale astmului, ajută la drenajul natural al căilor respiratorii. Susținerea sistemului imunitar se realizează prin activarea sistemului limfatic, ceea ce ameliorează, chiar dintr-o ședință aplicată în fază acută, afecțiuni ca bronșită, laringită, amigdalită, otită sau gripă.

Ce ne puteți spune de terapia Bowen ca metodă de prevenție? 

Terapia Bowen stimulează sistemul limfatic. Ea activează circulația fluidelor corpului, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor și a grăsimilor. De asemenea, sistemul imunitar este stimulat prin intensificarea fluxului limfatic și accelerează vindecarea. Pentru a ridica imunitatea la copii folosim un protocol care constă din șapte proceduri, dar fiecare caz este analizat individual, de aceea numărul de ședinte va fi stabilit individual. 

Ce spun pacienții care au apelat la terapia Bowen?

Mă bucură faptul că pacienții care au urmat terapia Bowen și au văzut rezultate benefice în corpul lor recomandă această terapie rudelor, prietenilor, colegilor de serviciu. Iar aceste rezultate spun foarte multe despre această nouă tehnică de tratare.

AFLĂ AICI cât durează și cum se desfășoară o ședință de terapia Bowen, dar și cum poți beneficia de terapia Bowen! 

Recomandări