Antrenorul de taekwondo, Roman Vataman, a fost translator de coreeană pentru actorul Wesley Snipes. Află ce a discutat cu starul de la Hollywood!

Antrenorul de taekwondo, Roman Vataman, a fost translator de coreeană pentru actorul Wesley Snipes. Află ce a discutat cu starul de la Hollywood!

Roman Vataman, luptătorul de taekwondo și antrenor în cadrul Clubului de Taekwondo ”Calea Fericirii” din comuna Stăuceni, a revenit zilele acestea din Coreea, acolo unde a participat la World Martial Arts Masterships 2019 în calitate de arbitru internațional la Taekkyeon. De această dată luptătorul a adus acasă trei premii importantre pentru Moldova: locul I - Taekkyeon Sparring with Wyrestling Individual; locul 2 - Taekkyeon Wrestling Teams și locul 3 la Taekkyeon Wrestling Individual. 

În Coreea, Roman Vataman a avut fericita ocazie să-l cunoască pe actorul Wesley Snipes, cunoscut din filmul "Blade". Mai mult, luptătorul nostru a fost cooptat în calitate de translator de coreeană-engleză pentru starul de la Hollywood, Wesley Snipes. 

Precizăm că Roman Vataman, pe lângă faptul că este instructor în arte marțiale, cu foarte multe campionate internaționale câștigate, cu performanțe notabile în domeniu, mai cunoaște, aproape la perfecție, limbile engleză, turcă, rusă și coreeană, cea din urmă fiind o limbă care nu este la îndemâna oricui, de altfel. 

Întâlnirea a avut loc în cadrul World Martial Arts Masterships, la care am participat în calitate de arbitru internațional la Taekkyeon.

Într-una din pauze, secretarul General al Federației Mondiale de Taekkyeon, având nevoie de traducător, m-a rugat să ieșim împreună în întâmpinarea lui Wesley Snipes, care sosise în Coreea pentru International Martial Arts Action Pre-Film Festival. Am fost emoționat de întâlnirea cu el, m-a salutat personal și mi-a adresat mai multe întrebări despre acest sport. 

Am mai discutat despre prestația sa în filme, despre cultura coreeană, a avut parte și de o prezentare despre Arta Marțială Tradițională Taekkyeon. Întâlnirea s-a încheiat cu un antrenament de Taekkyeon pentru Wesley Snipes.

Wesley Snipes a strâns fani din toată lumea cu ajutorul rolului din trilogia "Blade", ce a avut încasări de peste 200 de milioane de dolari. După succesul înregistrat de primul film Blade, în care Snipes a jucat rolul unui vânător de vampiri, actorul a continuat seria cu Blade II și Blade Trinity. Scenele de acțiune în care a apărut au încântat fanii. Deloc surprinzător, dat fiind faptul că Snipes a început să se antreneze în artele marțiale de la 12 ani și are acum centura neagră în Shotokan Karate și Hapkido.


În anul 2014, Snipes li s-a alăturat lui Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Jason Statham, Mel Gibson și mulți alții pentru filmul The Expendables 3.

Precizăm că taekwondo este o artă marţială coreeana și sport naţional în Coreea de Sud. Este o  artă națională coreeană de autoapărare, orientată nu doar spre atingerea unei forme fizice excelente și învățarea unor tehnici perfecționate până la infinit, dar și spre atingerea unui nivel intelectual înalt și a armoniei sufletești. 

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări