Anul nou chinezesc: Care sunt aspectele pozitive ale Anului Şarpelui Negru de Apă

Anul nou chinezesc: Care sunt aspectele pozitive ale Anului Şarpelui Negru de Apă

Chinezii din întreaga lume sărbătoresc duminică, 10 februarie, intrarea în Noul An - Anul Şarpelui Negru de Apă. Manifestările de bucurie şi speranţă, ce vor dura două săptămâni, sunt cunoscute sub numele de "Festivalul Primăverii".

Anul Şarpelui de Apă este anul 4711 conform calendarului chinezesc şi se va încheia la 31 ianuarie 2014.

Astrologii spun că cele două cuvinte cheie ale lui 2013 vor fi înţelepciunea şi inteligenţa. Anul Şarpelui va fi un an prielnic pentru autodezvoltare şi învăţare.

În zodiacul chinezesc, Şarpele reprezintă misterul, frumuseţea, sacrul şi înţelepciunea. Şarpele este considerat o zodie enigmatică, intuitivă, introspectivă, rafinată. În cultura occidentală, însă, şarpele este adesea văzut şi ca o forţă malefică, capabilă de a ispiti omul şi de a-l pune în situaţii dificile.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie pus accentul în această perioadă este familia. Conform tradiţiei chinezeşti, un Şarpe în casă este de bun augur deoarece familia nu va suferi de foame. Şarpele de apă ar aduce, potrivit tradiţiei asiatice, o perioadă mai liniştită, în care dragostea şi prosperitatea se vor face simţite.

Cei născuţi în zodia Şarpelui sunt persoane inteligente, înţelepte. Nativii sunt buni mediatori şi oameni de afaceri pricepuţi. Îi conduc bine pe ceilalţi şi tind să fie buni organizatori. Sunt motivaţi şi hotărâţi să reuşească. Sunt afectuoşi cu familia şi cu prietenii lor, dar nu-şi arată această latură a personalităţii lor faţă de colegi sau de partenerii de afaceri.

Personalităţi din zodia Şarpelui: Kim Basinger, Randy Crawford, Bob Dylan, Greta Garbo, Art Garfunkel, Audrey Hepburn, Paul Hogan, Elizabeth Hurley, Carole King, Robert Mitchum, Mike Oldfield, Dorothy Parker, Brad Pitt, Paul Simon, Virginia Woolf, Pierce Brosnan, Casanova, Stephen Hawking, Sir Alexander Fleming, Mahatma Gandhi, Tony Blair, Feodor Dostoevski, Gong Li.

Se crede că Anul Şarpelui reprezintă o perioadă benefică din punct de vedere financiar, mai ales pentru oamenii de afaceri, pentru liderii de opinie. Cele mai mari şanse de reuşită le au persoanele care acţionează în mod programat, având în spate o analiza aprofundată a situaţiei.

În schimb, sunt dezavantajate persoanele care se adaptează greu la schimbări şi cele care acţionează sub impulsul de moment. Pentru a evita dezamăgirile şi eşecurile, este foarte important ca orice decizie să fie luată după o analiză serioasă asupra consecinţelor faste sau nefaste pe care le poate avea. Precauţia trebuie să domine deciziile pe care le vom lua în acest an.

Recomandări