Aplicația care te anunță dacă ai intrat în contact cu o persoană care are Covid-19

Aplicația care te anunță dacă ai intrat în contact cu o persoană care are Covid-19

O aplicație ce le permite oamenilor să afle dacă au intrat în contact cu o persoană care a fost infectată cu coronavirus a fost lansată, duminică, de Ministerul Sănătății din Israel. Această aplicație se numește Hamagen și înseamnă Scutul.

„Este un instrument tehnologic dezvoltat pentru a permite oricui să afle rapid și precis dacă a avut contact cu o persoană infectată. Singurul mod prin care putem opri coronavirusul este să ne protejăm pe noi și pe cei apropiați. Aplicația te notifică cu data și ora la care ai fost expus”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății din Israel, citat de Mediafax. 

Potrivit dezvoltatorilor aplicației, aceasta urmărește locațiile în care persoana care o are instalată s-a aflat și, printr-o corelare a datelor cu cele epidemiologice furnizate de stat, poate identifica dacă în jur se aflau purtători de Covid-19.  

După ce un utilizator instalează aplicația, aceasta ține evidența deplasărilor sale și compară informațiile cu datele Ministerului Sănătății, cu privire la locurile în care alți oameni au fost diagnosticați pozitiv. Dacă aplicația găsește o corelare, utilizatorului i se spune imediat ce trebuie să facă și cum să intre singur în carantină.

Aplicația se bazează pe principiul că majoritatea oamenilor au în buzunar un smartphone. Hamagen este disponibilă atât pentru sistemul Android pe Google Play, cât și pentru iPhone în App Store.

Acum în Israel sunt 1.238 de persoane infectate și una singură decedată.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări