Aplicația de mobil care îți transformă pozele în opere de artă

Aplicația de mobil care îți transformă pozele în opere de artă

Una dintre cele mai populare aplicații de mobil, după Pokemon Go, firește, reinventează modul în care tehnologia poate transforma imaginile. Oamenii din întreaga lume își transformă fotografiile amatoricești în opere de artă elaborate cu Prisma, aplicația de mobil care este supersimplu de folosit.

home_prisma

Ea a fost deja downloadată de peste 1 milion de oameni și schimbă complet ideea pe care ai avut-o până acum despre filtre pentru că se bazează pe o “combinație de rețele neuronale și inteligență artificială” care reface de la zero imaginea creată de tine.

Instrumentele folosite de Prisma nu sunt genul de filtre clasice de Instagram care se suprapun peste fotografia originală.

“Noi facem imaginea complet nouă. Nu este ceva similar cu filtrul de Instagram care este doar un strat peste”, a declarat co-fondatorul Prisma, Alexey Moiseenkov, într-un interviu acordat pentru The Guardian.

Moiseenkov, care are 25 de ani, face parte dintr-o echipă de patru fondatori care au părăsit Yandex.ru și au creat aplicația de mobil pe cont propriu. Ea a fost lansată pentru prima dată în luna iunie, dar a devenit extrem de populară în iulie, când tot mai mulți utilizatori și-au postat imaginile modificate cu ea pe Facebook, Twitter și Instagram.

Lansarea versiunii pentru Android a fost anunțată pentru luna iulie 2016.

Vor crea ceva similar și pe partea de video

Aplicația este ușor de utilizat și funcționează în mod similar cu Instagramul, aplicația deținută de Facebook, care are în prezent peste 400 de milioane de utilizatori. Utilizatorii pot realiza fotografii prin intermediul aplicației sau își pot modifica imagini pe care le au deja în galerie. După decuparea imaginii, ai la dispoziție 33 de filtre, printre care se află și unele modelate după picturi reprezentative cum ar fi Marele Val sau Țipătul.

"Prisma va continua să adauge noi filtre în următoarele săptămâni", a mai adaugat Moiseenkov.

prisma

După ce-ți alegi filtrul preferat, îi poți regla intensitatea și apoi o poți posta pe Instagram sau pe Facebook.

Din momentul în care Prisma a devenit foarte populară, unii oamenii s-au plâns pentru că ea ar putea devaloriza lucrările artiștilor adevărați, creând în doar câteva secunde o pictură sau o ilustrație.

prisma1

Însă dezvoltatorii nu se opresc aici, ei lucrează la extinderea tehnologiei de filtrare la video, o inovație care până acum nu a fost făcută într-un mod atât de sofisticat.

Moiseenkov a publicat o imagine de 360 de grade pe Facebook, care oferă o bucățică din modul în care filtrele video Prisma vor funcționa în viitor.

Prisma a reușit să atragă o investiție uriașă de aproximativ 2 milioane de dolari de la Mail.ru, care acum deține 10% din compania care a creat aplicația.

Sursa

Recomandări