Arilena Ara va reprezenta Albania la Eurovision 2020

Arilena Ara va reprezenta Albania la Eurovision 2020

Cântăreaţa de origine albaneză Arilena Ara, va reprezenta Albania la Eurovision 2020, fiind desemnată câștigătoarea celei de-a 58 ediții "Festivali i Këngës". În vârstă de 21 de ani, ea va reprezenta țara cu piesa "Shaj".

Arilena Ara s-a născut în Shkodër, în 1998. Pasiunea pentru muzică o are din copilărie. La vârsta de 12 ani a participat la concursul Little Genius, plasându-se pe locul al treilea. În 2012, după moartea tatălui său, decide să participe la X Factor Albania, reușind, astfel, să câștige concursul. După doi ani lansează primul său single, „Aeroplan”, care a avut un succes răsunător în ţara ei.

Tot în 2014 a lansat piesa „Bussines Class”, care a ajuns la un milion de vizualizări în doar 9 ore. În 2015 a lansat cea de-a treia piesă „Vegim”, cu o mare valoare sentimentală pentru ea, deoarece este cântată în memoria tatălui său.

După ce a triumfat la X Factor, efortul său a fost răsplătit cu mai multe premii, printre care trofeul pentru „cea mai bună baladă” - la Kënga Magjike 2016, un festival din Albania sau „Hitul anului” pentru piesa ”Nëntori - la Festivalul Internațional de muzică Astana Dausy din Kazahstan, în 2017.

În 2016 s-a făcut remarcată şi în afara graniţelor cu melodia „Nentori”, piesa situîndu-se pe primele locuri în topurile muzicale din întreaga lume. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Winter is coming⚔️? Hair&MakeUp @makeupbylilili Stylist: @rezartaskifteri #voicekidsalbania #finals

A post shared by Arilena Ara (@arilenaaraa) on

Recent, cântăreața a fost aleasă în calitate de antrenor și jurat la concursul televizat The Voice Kids Albania.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări