Arome noi pentru vinul fiert. 3 reţete să te încălzeşti în această iarnă

Arome noi pentru vinul fiert. 3 reţete să te încălzeşti în această iarnă

Băutura perfectă pentru serile de iarnă cu prietenii este vinul fiert cu arome de scorţişoară şi cuişoare. Rafinează-i gustul cu noi mirodenii, cu miere sau cu citrice. Încearcă reţetele şi spune-ne care dintre ele ţi-a plăcut.

În niciun alt anotimp nu merge mai bine o cană de vin fiert ca iarna. O dată cu mănuşile şi fularele intră în scenă şi mirosul plăcut de vin şi mirodenii. Îşi face loc oriunde: pe pârtie la schi, la petreceri cu prietenii sau în week-end lângă cartea preferată.

Vin fiert aromat

Pare reţeta tradiţională, dar nu e! Aici amesteci mirodenii de toate felurile pentru a parfuma puternic vinul roşu şi adaugi şi votcă pentru mai multă tărie. Este o reţetă a bucătarului Marcus Samuleson pentru Huffington Post.

Ingrediente:

1 bucată anason stelat
2 beţe scorţişoară rupte în bucăţi
8 cuişoare
4 păstăi cardamon
1 linguriţă ghimbir ras
1 portocală (jumătate feliată, jumătate rasă coaja)
115ml votcă
600ml vin roşu sec
500ml vin de Porto
200g zahăr
85g migdale întregi
85g stafide

Zdrobeşte scorţişoara şi cardamonul într-un mojar. Pune-le într-un borcan cu capac. Adaugă ghimbirul, coaja de portocală, cuişoarele şi votca. Închide borcanul şi lasă-le să stea 24 de ore.

Strecoară votca printr-o sită fină într-o oală. Adaugă vinul roşu şi vinul de Porto, zahărul, migdalele, stafidele şi anasonul. Încălzeşte amestecul la foc mediu până când încep să se formeze bule pe marginile vasului. Serveşte în căni încălzite cu câteva migdale şi stafide în fiecare. Păstreză restul de vin cald.

Sursa: Huffington Post

Vin fierbinte cu arome spaniole

Acest amestec aminteşte de sangria cu aromele lui fructate şi citrice. În loc de vin roşu poţi folosi şi vin alb.

Ingrediente:

1 lime, păstrează coaja
700 ml vin alb fructat
1-2 păstăi de vanilie
3 frunze de dafin
8-10 cuişoare
un praf de pudră de cuişoare
un praf de piper alb
3-4 linguri de miere

Curăţă lime-ul de coajă. Jumătate taie-l în bucăţi mici, cealaltă jumătate stoarce-o. Toarnă vinul într-o oală, adaugă cojile de lime, sucul de lime, păstăile de vanilie, cuişoarele, piperul şi frunzele de dafin. Dă-l într-un clocot şi lasă focul mic de tot. Acoperă oala şi lasă vinul să stea pe foc încă 10 minute, dar ai grijă să nu fiarbă. Adaugă mierea şi gustă ca să vezi dacă mai trebuie îndulcit. Acum poţi să scoţi vanilia, cuişoarele, frunzele de dafin şi cojile de lime.

Sursa: The Inn at the Crossroads

Vin fiert cu miere

Vinul fiert este de obicei foarte condimentat. Îţi propunem o reţetă mai simplă şi cu puţine mirodenii, dar cu un gust dulce şi catifelat de miere. Dacă nu eşti sigur că îţi va plăcea reţeta, poţi să o încerci doar cu un pahar de vin şi să nu foloseşti toată sticla. Foloseşte un vin pe care îţi place să îl bei în mod obişnuit. Dacă nu îţi place rece, cu siguranţă nu îţi va plăcea nici fierbinte.

Ingrediente:

750ml vin roşu
180ml apă
250g miere
15 boabe piper negru
1 bat de scorţişoară lung ( mai multe opţional pentru servit)
coji subţiri de lămâie pentru decor

Toarnă vinul, apa, băţul de scorţişoară, piperul şi mierea într-o oală. Dacă crezi că e prea dulce pune doar jumăatate din cantitatea de miere la început. Pune pe foc mediu până când se încălzeşte şi începe să formeze bule mici pe marginea oalei. Strecoară în căni din sticlă transparentă şi decorează cu o coajă de lămâie şi o bucată dintr-un băţ de scorţişoară.

Sursa: Simple Recipes, foodstory.ro

Recomandări