Așa îți întreții corect geanta din piele

Așa îți întreții corect geanta din piele

Geanta este un accesoriu indispensabil în viața unei femei. Este important să achiziționam genți de calitate, din piele naturală și cu un design frumos. Deși o geantă din piele este mai scumpă decât una din piele ecologică și mult mai pretențioasă, ea îți înnobilează orice ținută, fie că vorbim despre un outfit elegant, unul smart-casual sau unul clasic.

geanta

Iată ce poți face pentru ca gențile tale din piele să își păstreze aspectul neschimbat pentru o perioadă cât mai lungă de timp:

Curăță cu produse speciale

Pentru întreținerea genții ar fi bine să o cureți de praf după fiecare purtare. Poți face asta folosind o cârpă moale din bumbac sau din piele de căprioară.
Folosește produse destinate curățirii genților. Lotiunea se aplică pe cârpă, niciodată direct pe pielea genții.

NU apela la această tehnică pentru gențile realizate din piele întoarsă sau piele tratată.

Usucă-le corespunzător

Având în vedere că poșetele sunt alături de noi la bine și la rău, pe vânt și pe ploaie, este imposibil să nu aibă contact cu câteva picături de apă. Dacă se întâmplă asta, te sfătuim să o usuci în voie, la temperatura camerei. Nu o lăsa la uscat direct în soare și nici nu folosi uscătorul de par ori alte surse puternice de căldură.

Dacă ai o geantă din piele întoarsă, poți tampona ușor cu un prosop fin.

Atunci când vremea e ploiasă folosește un spray de protecție împotriva apei și a prafului pe care îl poți pulveriza pe geantă, la o distanță de 15 cm, cu mișcări circulare.

Păstrează-le în huse

Pentru a ține praful la distanță păstrează geanta în săculeți din bumbac sau pânză. Dacă nu ai o astfel de husă, poți folosi o față de pernă. Cel mai bine ar fi să umpli geanta cu hârtie sau cu cârpe din bumbac pentru a-și menține forma. Nu uita că o poșetă din piele trebuie lăsată să respire.

huse

Atenție la pete

E bine să ai întotdeauna la îndemână un pachet de șervețele pentru a șterge imediat petele de pe geantă. Ai grijă să nu insiști extrem de mult pe aceeași zonă. Atunci când alegi să speli poșeta din piele sau oricare alt produs din piele naturală, dacă nu deții produse de curățare speciale, poți încerca să le speli cu un săpun blând sau cu șampon pentru copii.

Pentru pete greu de scos apelează la o curățătorie specializată.

2

Alte trucuri

Dacă nu ai la îndemână produse speciale pentru îngrijirea pielii, îți prezentăm și câteva metode mai simple, în care poți curăța geanta folosind lucruri pe care le ai în casă.

Taie o ceapă în două și, cu partea interioară, curăță toată suprafața genții sau doar locul unde se află pata, dupa care șterge bine cu o cârpă.

Dacă geanta este albă, poți împrospăta pielea folosind un mix din lapte și albuș de ou bătut.

O geantă neagră poate fi curățată cu ajutorul zațului de cafea și cu un tampon de lână.

Toate aceste metode de întreținere trebuiesc testate pe o porțiune mica de piele și ulterior pe toată suprafața genții.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări