Așa îți pregătești pielea pentru plajă!

Așa îți pregătești pielea pentru plajă!

Vara, valuri, plajă și dor de mare! Chiar dacă te-ai înarmat cu un întreg arsenal de loțiuni care să te apere de razele soarelui, sunt câteva lucruri de care este bine să ții seama înainte de a pleca în concediu. Pielea este cel mai frumos accesoriu al sezonului, dar și cel mai vulnerabil.

Iată cum să te pregătești de vacanță și să ai certitudinea că pielea ta va străluci de sănătate.

Exfoliază și regenerează

Hainele din materiale groase pe care le-ai purtat până la venirea verii, încăperile supra-încălzite sau variațile de ă afectează pielea de pe întregul corp. Celulele de la suprafață sa mor și pielea capătă un aspect tern și îmbătrânit. Pentru a scăpa de stratul de piele uscată care îți asfixiază epiderma, exfoliază pielea cel puțin o dată pe săptămână, iar înaintea concediului, chiar de două ori. Insistă în regiunea coatelor, a genunchilor și a călcâielor, având grijă să alegi pentru zona feței un exfoliant blând. Reține că bronzul se așează mai frumos și mai uniform pe o piele proaspătă și reenergizată.

Mănâncă alimente pline de antioxidanți

Expunerea la soare face pielea sensibilă la acțiunea radicalilor liberi, care îi vor afecta elasticitatea și pigmentul. Pentru a preveni aceste efecte neplăcute, adoptă un meniu bogat în antioxidanți pe toată durata verii. Consumă multe salate cu frunze verzi, lămâie, ceai verde și fructe de pădure. Aceste alimente nu te vor proteja doar de soare, ci vor aduce cu ele și o porție de vitamine (A,C și E) care dau strălucire pielii.

Folosește texturi care nu încarcă

Odată cu încălzirea vremii, umiditatea aerului crește și pielea este nevoită să secrete mai mult sebum și transpirație pentru a se adapta și pentru a se detoxifia. Ca să nu îi îngreunezi misiunea, schimbă produsele de îngrijire din rutina de iarnă cu unele mai ușoare. Alege texturi pe bază de apă pentru crema de față și alege o loțiune pentru corp, în locul cremelor onctuoase și a uleiurilor dense. Pentru a reduce disconfortul termic, ține aproape un tub de apă termală sau de esențe florale, care răcoresc și parfumează în același timp.

Hidratează pielea din plin

Dacă pielea ta se înroșește după expunerea la soare, dacă simți că te strânge sau dacă transpiri neobișnuit de rău – trebuie să înțelegi că organismul tău îți transmite semnalele unei deshidratări acute. Ca să previi aceste neajunsuri, asigură-te ca bei cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi. În mod ideal, pe timpul verii, o parte din aportul de lichide trebuie să conțină și vitamine, și substanțe nutritive, pe care corpul le pierde mult mai ușor în această perioadă. Astfel, consuma smoothie-uri, sucuri de fructe cu pulpa si limonade pline de lamaie si menta.

Dieta bogată în licopen

Pentru a crește rezistența pielii în fața agresiunii solare, este indicat să dublezi acțiunea cremelor cu factor de protecție printr-o dietă bogată în licopen. Licopenul, substanța care se găsește din belșug în tomate, grapefruit sau pepene verde, repară țesuturile afectate de soare și creează un filtru natural împotriva radiațiilor UVA si UVB.

Sursa

Recomandări