Atac terorist la Strasbourg. Un bărbat înarmat a deschis focul în zona Târgului de Crăciun

Atac terorist la Strasbourg. Un bărbat înarmat a deschis focul în zona Târgului de Crăciun

Atac terorist la Strasbourg. Trei persoane au murit și alte 11 au fost rănite de un bărbat înarmat, care a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi. Este vorba despre Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

 

Un bilanţ făcut public de autorităţi şi citat de presa franceză indică cel puțin trei persoane ucise şi 11 rănite, din care 5 în stare gravă.

Premierul francez Edouard Philippe a decis formarea unei celule interministeriale de criză, conform unei informații transmise AFP de către Guvern.

„Primul-ministru a decis să formarea celulei interministeriale de criză pentru a reuni ministerele și serviciile implicate în monitorizarea și gestionarea situației de la Strasbourg”, se arată în mesajul transmis de premier.

 

Poliția a anunțat că atacatorul, născut în Strasbourg este în vârstă de 29 de ani și se află pe lista națională „Fiche S” a persoanelor considerate ca fiind un potențial risc pentru societate.

 

Ministrul de Interne a confirmat că atacul a fost unul de natură teroristă şi că bărbatul care a deschis focul era în baza de date a autorităţilor.

 

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări