Atenţie, domnilor! Greșeli de stil pe care ar trebui să le evitați

Atenţie, domnilor! Greșeli de stil pe care ar trebui să le evitați

Știm că moda nu reprezintă, de regulă, punctul forte al unui bărbat. Dar mai știm, de asemenea, că bărbaților le place să arate bine, chiar dacă nu au timp de pierdut ca să se „aranjeze”.

Evită greșelile de mai jos și vei reuși să faci o impresie bună cu ținutele tale, indiferent de context.

Achiziția de haine care nu sunt de calitate

O greșeală foarte mare de fashion pe care o poți face în legătură cu hainele și încălțămintea pe care le ai este să investești în niște produse de proastă calitate. Respectivele obiecte nu doar că se vor deteriora foarte rapid, dar nici nu vor arăta bine pe tine. Prin urmare, este important să investești în niște haine de calitate.

Măsura nepotrivită la costum

Orice bărbat trebuie să aibă măcar un costum, chiar dacă nu este genul care să se îmbrace formal. Cei care poartă costum zi de zi știu deja cât de important este ca acesta să fie exact măsura care trebuie, pentru ca look-ul să fie unul de admirat. Una dintre cele mai frecvente greșeli de stil la bărbații mai puțin „inițiați” în arta îmbrăcării costumului este alegerea unui model cu mâneci prea lungi sau prea scurte, cu pantaloni prea lungi ori prea largi. În acest caz îți recomandăm să apelezi la ajutorul unui croitor să ajustezi modelul deja cumpărat.

Cea mai mare greşeală pe care poţi să o faci e să-ţi cumperi costumul negru. Vei arăta ca un pinguin sau ca un chelner. Optează pentru un gri, bleumarin sau maro închis, eventual cu linii foarte fine uşor mai deschise, nu albe!

Diferența de culoare între curea și pantofi

Foarte mulți bărbați nu sunt atenți la un detaliu foarte important când vine vorba de ținutele lor. Mai exact, își aleg o curea pentru pantaloni de o altă culoare față de cea a pantofilor. Sau invers: optează pentru niște pantofi cu o culoare diferită comparativ cu cea a curelei de la pantaloni. Nu face și tu aceeași greșeală, deoarece ținuta ta nu va arăta bine, chiar dacă hainele și încălțămintea sunt unele de calitate.

Dacă vrei să fii un bărbat elegant, renunţă la pantofii cu talpă groasă, din cauciuc, şi cu vârf pătrăţos sau ascuţit.

Dimensiunea nodului cravatei

În cazul în care codul vestimentar de la jobul tău impune să porți foarte des cravată în timpul programului de lucru, ai grijă la dimensiunea nodului. Nodul perfect, ca dimensiune, ar trebui să țină cont de mărimea gulerului cămășii și de mărimea gulerului sacoului. Așadar, ar fi bine să înveți să faci mai multe tipuri de noduri, ca să fii pregătit pentru orice situație. Dacă știi să faci doar un singur tip de nod, roagă un prieten să te învețe și altele. Sau, mai simplu, urmărește câteva filmulețe pe YouTube, care îți arată cum să-ți înnozi cravata diferit.

Șosetele nepotrivite

Șosetele pot să ruineze sau, din contră, să completeze perfect o ținută. Șosetele trebuie să respecte două reguli simple: să aibă lungimea ideală și culoarea potrivită. Referitor la culoarea șosetelor, aceasta trebuie să fie la fel ca a pantalonilor. Cât despre lungimea șosetelor, când te îmbraci la costum ar fi bine să te încalți cu unele mai lungi. În schimb, dacă te duci la serviciu îmbrăcat în pantaloni scurți și încălțat cu pantofi sport, lungimea șosetelor nu ar trebui să depășească glezna picioarelor. Sau, și mai bine, să porți pantofii sport direct fără șosete.

Iată și un ghid pentru bărbați: cum să porți corect șosetele!

Nu purta prea multe accesorii odată

O altă greșeală e legată de tendința unora de a purta prea multe accesorii. Dacă te interesează zona de fashion, înveți rapid despre modele și culori și despre cum le combini. De asemenea, despre cum combini modelele și texturile. În timp, înveți și despre cum să adaugi accesorii fără să deranjezi aceste combinații. Uneori însă, din dorința de a epata, accesoriile sunt adăugate în exces și oamenii ajung să nu te poată privi în ochi pentru că privirea le e distrasă de tot felul de ornamente pe care le ai agățate de tine, ca un pom de Crăciun.

Pentru a evita această greșeală de stil, ține minte motto-ul „Less is more” și poartă un singur accesoriu. Maximum două “podoabe”: ceasul şi verigheta. Atât.

Hainele sport în afara sesiunilor de antrenament fizic

Există câteva tipuri de îmbrăcăminte care ar trebui să fie purtate la sală sau la sesiunea de alergat prin parc... și atât! Este vorba despre tricouri din licra indecent de strâmte, pantaloni de trening, maiouri și alte haine de sală. Un bărbat care iese în oraș sau la o întâlnire (ce coșmar!) îmbrăcat astfel nu poate niciodată să fie apreciat pentru look-ul său, pentru că e clar că nu îl preocupă prea mult. Nu spune nimeni că nu ai voie să te îmbraci în haine casual-sport, însă lasă piesele de sală în vestiar.

Tricoul greșit pe sub cămașă

Iată una dintre cele mai frecvente greșeli de stil pe care bărbații le fac și care ar trebui evitate odată pentru totdeauna: purtarea unui tricou cu guler de tip bărcuță pe sub cămașa desfăcută la un nasture sau doi. Este o priveliște la fel de neatractivă precum cea oferită de o femeie care poartă niște pantaloni foarte strâmți, prin care se poate vedea linia lenjeriei intime!

Cămăși pe dinafară

O cămașă care acoperă posteriorul trebuie musai purtată în pantaloni. Pentru un look mai casual, o cămașă poate fi purtata peste pantaloni, cu condiția ca lungimea ei să acopere jumătate din fund, dar să nu fie mai scurtă de atât.

Dacă nu ai un look uber-cool, uită de cămăşile cu mânecă scurtă.

Așa calci corect o cămașă! Când calci o cămaşă, începe cu mânecile. Ele oricum se şifonează primele (când îndoi prima oară coatele), deci nu-i o problemă dacă nu sunt perfect călcate. Continuă cu spatele cămăşii. Ultimele părţi sunt faţa şi gulerul, care vor trebui să arate mereu impecabil, sunt cele care se văd din costum.

Igiena e la fel de importantă

Nu voi detalia subiectul, pentru că trăim totuşi în secolul 21 şi igiena ar trebui să fie de la sine înţeleasă. Câteva sugestii totuşi: când e foarte cald afară, consideră să ai un deodorant la tine. Dacă simţi că e nevoie, retrage-te discret la baie şi împrospătează-te (apă plus săpun plus deodorant).

Nu folosi parfumuri puternice sau dulci, vei mirosi deloc sexy. Nu purta mai mult de o zi o cămaşă – asta e, bărbaţii transpiră mai mult ca femeile. Taie-ţi unghiile şi îngrijeşte-ţi mâinile, iubita ta îţi va mulţumi.

Felul cum te prezinţi arată în primul rând respect pentru ocazia şi oamenii din jurul tău. E tare frumos să arăţi că îţi pasă.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări