Augustina Șiman. Constelația iubirii

Augustina Șiman. Constelația iubirii

Născută la data de 2 august 1991 – Leu, ascendentă în Balanță, ora nașterii 11:30 la amiază (stelele se tălmșceau asfel, încât urma să cresc creativă, curajoasă, empatică și pasionată de călătorii), era o zi de vineri când brusc am început să iubesc.

18191418_10155897115134237_457912893_n

De la începuturile mele am iubit-o foarte mult pe mama... în toata confuzia existenței mele, de atunci și până în prezent, ea îmi (re)aduce liniștea. Mama e Gemeni, ascendentă în Taur, iar asta îi explică foarte mult inteligența și răbdarea pe care le-a investit în educația fiicelor sale.

Trebuie să ai o răbdare uriașă ca, la epuizarea tuturor poveștilor populare, să începi a inventa altele pentru a-ți adormi fetițele fiindcă ele le țin minte pe toate. Grație mamei, m-am îndrăgostit de cuvinte și de scris...
Scrisul – zodia Nemuririi (și a veșniciei vocii tale) cu ascendență în nopți nedormite, înșiratul durerilor și revoltelor pe foi pentru a scăpa de ele și în liniile ridurilor care se adîncesc în jurul ochilor când îi închizi strâns ca să te auzi. A rămas în preajma mea când nu mai aveam nimic și mi-a promis că moare într-o zi cu mine. Îl iubesc atât de mult încât continuu mă întorc la el... Țin minte cum uneori, seara, mă trezeazm de lângă trupul celui pe care îl iubeam ca să îi prind pulsul între cuvinte... El...

El – zodia Pești, născut în martie, la orele 12 la amiază, ascendent în Rac – atunci plin de speranțe uriașe pentru noi, acum însurat... Ea, soția lui – Scorpion în nu mai știu eu ce... nu am reușit să vorbim prea mult până să mi-l ia... Ea este în constelația iubirii mele – fiindcă, deși peste foarte mult timp, mi-a reușit să o înțeleg, să o iert și să o îndrăgesc pentru cât de fericit îl face.

Nimic nu e întâmplător în constelația mea.

18197529_10155897113664237_2127756465_n

El m-a învățat să iubesc în mine tot ce nu bănuiam că aveam de iubit... M-a înălțat, m-a impus să port cât mai des rochii, mi-a fost cald și plin de bunătate alături în timp ce învățam, împreună, cum putem să mă iubim... în balerini, în timp ce îmi pierdeam cumpătul sau fără rochie.

Eu, post-factum, aflată în zodia Lecției pe care nu am putut să o prevăd sau să o opresc, cu ascendență în crezul uriaș în existența unui destin, în dulapul plin cu rochii care complementează marginile sufletului meu, în mai multe sticle ale aceluiași parfum cu note de vanilie și de citrice, în cîteva cărți bine-scrise, în o percepție profundă și matură a feminității mele și în câteva ambiții pe care le urmăresc cu o uriașă dedicație.

Ambițiile... încurajate de oameni aflați în zodia Bunătății, ascendenți în o intuiție uriașă față de cei din jur, în sentimentul dreptății, în grija sinceră pentru parcursul vieții mele, în încrederea față de cunoștințele, talentele și aptitudinile mele... Prieteni, mentori, exemple la care am revenit când am vrut să renunț la mine și să îmi diminuezi importanța nașterii pe pământ, oameni care mă reconfirmă și mă susțin în alegerile importante din cariera mea.

Serviciul... din arhiîmpărtășita zodie a Grandioasei Nădăjduiri, ascendent în termene-limită, planuri pentru viitor și uneori epuizare... Îmi aduc foarte bine aminte ziua în care am pășit, pentru prima oară, pragul acelei clădiri – mi-am promis că într-o zi o să lucrez acolo, motiv pentru care pasiunea cu care îmi trăiesc visul diminuează conștientizarea oboselii...

Totuși, când cearcănele se adâncesc prea mult în obraji, îmi aduc aminte despre cât de mult iubesc sunetul Avionului care decolează. Avionul din zodia Metalului Greoi și Rece, ascendent în sentimentul de detașare. E fascinantă puterea de tămăduirea a noilor forme arhitecturale, a intonațiilor lingvistice străine și a manierei chelnerilor de a-ți sugera să încerci un anumit fel de mâncare tradițională... Mai mult ca atât, poate să tămăduiască doar certitudinea că ești iubit(ă).

Iubitul... despre care încă nu știu sigur dacă e în zodia Săgetător, Taur sau Vărsător, dacă e înalt, dacă e brunet sau dacă are ochii albaștri și de câte ori a trebuit să iubească, în trecut, până să ajungă la mine... Dar cu siguranță e ascendent în dorința de a rămâne... (ca cea mai luminoasă stea din Constelația iubirii mele).

Text: Augustina ȘIMAN

Recomandări