Avantajul NEBĂNUIT al unei sarcini după 35 de ani

Avantajul NEBĂNUIT al unei sarcini după 35 de ani

Femeile care rămân însărcinate mai târziu sunt avertizate cu privire la tot soiul de riscuri, însă un studiu recent arată că există şi un beneficiu major asociat deciziei de a deveni mamă după vârsta de 35 de ani.

sarcina

Noile cercetări aduc veşti bune pentru femeile care se concentrează asupra carierei şi îşi planifică întemeierea unei familii ceva mai târziu, potrivit autorului studiului, Dr. Roksana Karim, profesor de medicină preventivă, de la Keck School of Medicine at the University of Southern California.

Pentru a afla efectele unei sarcini planificate după vârsta de 35 de ani asupra sănătăţii creierului, Karim şi colegii ei au analizat datele colectate în urma a două studii clinice, menite iniţial să testeze impactul suplimentelor pe bază de soia şi estrogen asupra femeilor în vârstă.

În urma cercetării, o sarcină la o vârstă înaintată nu este singurul factor cu impact pozitiv asupra sănătăţii creierului unei femei. Cercetătorii au scos la iveală că femeile care au luat anticoncepţionale timp de mai bine de 10 ani au prezentat o memorie verbală şi o gândire critică mai bună la o vârstă înaintată. Motivul subliniat de Karim ar putea fi faptul că administrarea de contraceptive orale menţine nivelul hormonilor în parametri optimi.

Sursa

Recomandări