BUCURIE! Cadouri de Paști pentru vârstnici singuratici și copii din familii social-vulnerabile

BUCURIE! Cadouri de Paști pentru vârstnici singuratici și copii din familii social-vulnerabile

În preajma Sfintei sărbători de Paște, peste 25 de vârstnici afectați de izolare socială și singurătate din satul Gura-Bâcului, r. Anenii-Noi, dar și numeroși copii, aflați în dificultate, au primit cu emoţie daruri şi urări de sănătate din partea Companiei “Linella” și a câtorva oameni de bine. Acțiunea a fost inițiată de portalul www.thewoman.md și are drept scop susținerea, în special, a persoanelor în etate, a celor cu probleme de sănătate, cu situație financiară precară şi a bătrânilor singuri, pentru că de cele mai multe ori singurătatea este mai gravă decât durerile sau suferințele fizice.

"Există o vorbă în popor care spune că cine nu are bătrâni, să-și cumpere… și apoi să le asculte poveștile. Din păcate, majoritatea poveștilor sunt despre bătrânețe, singurătate, neputință, sărăcie, durere, de aceea, prin această acțiune ne-am dorit să atragem atenția că aceste persoane sunt lângă noi, că ne înconjoară zilnic și, totodată, să-i îndemnăm și pe alții să facă mai multe pentru ei", ne-a declarat Alina Matei, editorul portalului thewoman.md.

 

Preț de câteva ore, adunați în jurul unei mese, vârstnicii au depănat amintiri emoţionante despre vremurile tinereții lor și au mulțumit organizatorilor că și-au adus aminte de ei.

“La vârsta asta, dacă ai ocazia să constați că cineva vrea să îți facă bătrânețea mai frumoasă și mai fericită, te poți considera un om norocos. Să le dea Dumnezeu sănătate!”, a spus una dintre pensionare, înveselindu-se ca un copil care a primit daruri alese de la părinți.

Reacțiile de bucurie și uimire s-au împletit cu lacrimi și strângeri de mână atunci când au primit și pachete cu alimente și produse necesare pentru această perioadă, oferite cu multă dragoste sufletească.

“Cu ocazia sărbătorilor de Paşte suntem bucuroși să aducem o speranţă şi o atenţie pentru bătrânii noştri, ca o formă de respect pentru ei. A fost felul nostru special de a-i ajuta pe bătrânii singuri cărora nu le mai trece nimeni pragul… Dorim tuturor Sărbători Pascale liniştite şi luminate!”, ne-a declarat Mihaela Drăgan, Director de Marketing în cadrul companiei “Linella”.

 

Pe lângă acestea, voluntarii au pregătit și pachete cu dulciuri, jucării și rechizite pentru cei mici, alături de cadourile oferite prin generozitatea avocatei Inga Albu.

“Ne bucurăm din inimă că le-am putut aduce un zâmbet și o mireasmă de sărbătoare și în casele cărora aceasta vine mai greu. Sărbători fericite și gânduri bune”, ne-a declarat Inga Albu.

Și copiii de la Centrul de Protecţie Socială „Prometeu” din or. Strășeni au avut parte în aceste zile de surprize frumoase. Rodica Dinisiuc-Garoyan, ambasadoarea acestui Centru, a revenit în țară și i-a vizitat pe copii, cuprinși de frenezia așteptării.

"Am venit să le oferim acestor copii o bucurie. Cel mai frumos e atunci când copiii nu suferă, când vezi cum se bucură de atenția ta. Să faci un lucru bun nu este complicat, trebuie doar să îți dorești să te implici. Transmit tuturor cele mai alese gânduri de sănătate, linişte sufletească şi Dumnezeu să vă întărească speranţa pentru un viitor pașnic şi prosper!", ne-a declarat Rodica Dinisiuc-Garoyan, cu îndemnul de a face bine ori de câte ori ai ocazia.

Ne bucurăm că am putut aduce un zâmbet acestor oameni. Chiar credem că vestea Învierii lui Hristos merită dusă în orice formă, tocmai pentru că Hristos s-a dăruit pe Sine ca noi să învățăm să ne dăruim, în special oamenilor în nevoie. Și ne bucurăm pentru cei care ne-au susținut în această acțiune, gustând împreună și cu mare drag din frumusețea dărniciei. Sărbători cu iubire tuturor!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări