Bucurie fără margini în Australia: a început să plouă!

Bucurie fără margini în Australia: a început să plouă!

Bucurie fără margini în Australia, pentru că multe dintre regiunile devastate de incendiile de vegetație au parte acum de ploi torențiale. Iată că rugăciunile oamenilor au fost ascultate și, chiar dacă furtuna puternică nu a putut stinge flăcările în totalitate, i-a ajutat pe pompieri să le țină sub control.

Potrivit jurnaliștilor de la The Guardian, plouă torenţial în mai multe regiuni australiane afectate de incendiile de vegetaţie, precum New South Wales şi East Gippsland. Mai mult decât atât, furtunile puternice au provocat inundaţii în Melbourne.

În ciuda fenomenelor externe, australienii savurează din plin aceste clipe mult-așteptate, chiar dacă focul continuă să ardă în regiunile mai sus amintite.

Potrivit autorităților, cantitățile de precipitații nu sunt atât de însemnate încât să stingă incendiile deja existente. „Din păcate, ploaia a avut un impact minim asupra incendiile din estul şi nord-estul statului”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Victoria Meteorologii speră, însă, că acestea vor continua și în următoarele zile.

În ultimele luni, incendiile de vegetaţie au ucis 28 de persoane, au distrus peste 2.000 de locuinţe şi au ars 10 milioane de hectare, o suprafață mai mare decât cea a unor state precum Corea de Sud sau Portugalia. De asemenea, 1 miliard de animale și-au pierdut viața, astfel încât multe dintre speciile existente sunt ameninţate cu dispariţia, potrivit organizaţiilor de mediu. Sursa

Recomandări