Bucurie mare în familia interpretului Oleg Donțu: Soția sa a născut tripleți!

Bucurie mare în familia interpretului Oleg Donțu: Soția sa a născut tripleți!

Triplă fericire pentru interpretul de muzică populară Oleg Donțu și soția sa Diana! Ei au devenit recent părinți de tripleți, doi băieți și o fetiță! De trei ori binecuvântați! 

Matei, Ecaterina și Alexandru s-au născut prin cezariană, la 35 de săptămâni, iar medicii spun că atât bebelușii, cât și mama lor, sunt perfect sănătoși și au fost externați deja. Atât în familia Dianei, cât şi a lui Oleg s-au mai născut gemeni, dar tripleții sunt o premieră. Cei trei micuți au venit pe lume la Maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din capitală. 

Diana a oferit, în exclusivitate pentru www.thewoman.md, detalii despre sarcina și nașterea tripleților și despre cum trăiește această frumoasă perioadă a vieții sale!

Diana, spune-ne dacă îți amintești ziua în care ai aflat că vei fi pentru prima dată mamă? 

Am aflat că sunt însărcinată în luna mai 2019 și mare bucurie a fost pentru noi doi. Dat fiind faptul că eu sunt din gemeni și mama lui Oleg, de asemenea, este din gemeni, am crezut întotdeauna că există probabilitatea ca și noi să avem gemeni. Dar, destinul ne-a pregătit alte surprize! În primele săptămâni de sarcină am fost la ultrasonografie și atunci am aflat că am o sarcină monofetală (un singur bebeluș). La început parcă m-am întristat un pic că e doar unul singur, apoi ne-am acomodat cu această idee. Ulterior, la ultrasonografia de la 12 săptămâni de sarcină am aflat despre sarcina cu tripleți. Fiind culcată pe bancheta medicală, dna doctor a exclamat: „Să știți că nu aveți doar un singur copil! Sunt trei!”. În acel moment m-a copleșit un amalglam de emoții. De la stări de fierbințeală, până la lacrimi în ochi. Nu știam cum să reacționez. Nu pot explica prin cuvinte trăirile din acele momente.
Noroc că doamna doctor m-a trezit din visare cu o replică genială: „Mergi și dă-i niște valeriană soțului”!

Știu că momentul în care îl anunți pe soț despre sarcină este unul important, emoționant. Cum a reacționat Oleg?

Am ieșit din cabinet cu ochii plini de lacrimi și doar atât spuneam: „Sunt trei, sunt trei!”. Oleg nu înțelegea ce se întâmplă și, la un moment dat, reușește să mă întrebe: „Ce trei?”. „Trei copii!”, i-am răspuns eu. „Serios, trei? Sănătoși să fie”, s-a bucurat el. Așa am plecat acasă cu vestea că vor fi trei copiii. Părinții noștri au rămas frapați de veste, dar au fost și sunt foarte fericiți că sunt bunici la puterea a treia.

Cum  ai experimentat sarcina cu tripleți? 

Cu toate că medicii ne-au avertizat că sarcina cu tripleți este una dificilă și este supusă la anumite riscuri, în special nașterea prematură, noi nu am renunțat și am hotărât că vom fi părinți de tripleți. Sarcina a decurs foarte ușor. Fără stări de amețeală, toxicoză și alte probleme pe care le întâmpină anumite femei în timpul sarcinii. Le doresc tuturor femeilor să aibă o sarcină atât de ușoară precum a fost a mea. Acest lucru, mi-a oferit posibilitatea să-mi continui activitatea profesională pe toată perioada sarcinii. Niciodată nu am simțit atâtea emoții, precum le-am simțit în timpul sarcinii. 

Sarcina cu tripleți implică multă responsabilitate din partea mamei. Trebuie să duci un mod sănătos de viață, atât din punct de vedere a alimentației și a activității fizice, cât și din punct de vedere emoțional, deoarece toate emoțiile mamei se transmit și bebelușilor.

Care au fost cele mai emoţionante momente pe care le-ai trăit pe parcursul sarcinii?

Cea mai realizare a faptului că sub inima mea bat încă trei inimi s-a întâmplat atunci când bebelușii au început să se miște. De parcă aveam fluturi în stomac. De atunci s-a înfiripat și acea dragoste nesfărșită între noi. Atât eu, cât și Oleg am visat că vom avea doi băieței și o fetiță. Acest lucru a și fost confirmat de către ultrasonografie, în a patra lună de sarcină. 

Pe parcursul sarcinii, am făcut mai multe poze, pentru a imortaliza acelea momente frumoase trăite. În a 5-a lună de sarcină am organizat și o ședință foto, pentru a ne aduce cu drag aminte peste ani despre acea binecuvântare pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

Pe cât zilele treceau și burtica creștea, pe atât de mari erau emoțiile primei întâlniri cu îngerașii ce trebuiau să apară. Respectam în totalitate indicațiile medicilor, doar pentru ca ei să fie sănătoși. Pe această cale le mulțumim tuturor medicilor care ne-au monitorizat sarcina de la început și până la capăt. Datorită domniilor lor, atât eu cât și copii, suntem bine.

Cum a decurs nașterea, operația de cezariană?

Operația de cezariană era planificată pentru 36 de săptămâni de sarcină, însă nu a fost să fie până atunci. Contracțiile au început la 34 de săptămâni de sarcină, miercuri noaptea. Bagajul pentru maternitate era pregătit din timp. Astfel, am sunat la „112” și am mers la Maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr. 1.  Medicii de la spital, în frunte cu dl. Oleg Potacevschi, vicedirectorul pe probleme obstetrical-ginecologice, au făcut tot posibilul de a stopa contracțiile și de a administra toate elementele necesare bunei dezvoltări a bebelușilor. Dl. Oleg m-a susținut și m-a motivat pentru a tărăgăna operația de cezariană, deoarece fiecare zi petrecută de către bebeluși în burtica mamei este importantă pentru buna dezvoltare a lor. Astfel, am ajuns cu bine la finele celor 35 de săptămâni și pe data de 06.12.2019, datorită dlui doctor Oleg Potacevschi și întregii echipe a Maternității Spitalului Clinic Municipal nr. 1, au venit pe lume: Matei (2650g), Ecaterina (2300g) și Alexandru (2400g). Toți copii s-au născut absolut sănătoși.

Ce ai simțit când i-ai strâns în brațe? 

Emoțiile primei întâlnirii cu îngerașii pe care i-am purtat 7 luni în burtică nu pot fi descrise. Erau atât de minunați și frumoși, încât nu-mi venea să cred cum de i-am dus atâtea luni în burtică și că acum sunt mamă. Suntem cei mai fericiți și împliniți. Ne simțim binecuvântați și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul oferit. Fiecare mișcare a copiilor, fiecare zâmbet a lor îți oferă putere de a merge cu îndrăzneală mai departe și de a dobândi ceea de ce este nevoie.

Cu cine seamănă micuții? Cum sunt?

Sunt diferiți și nu seamănă întrei ei. Matei are trăsături atât de ale mele, cât și de ale lui Oleg. Ecaterina seamănă cu mama. Iar Alexandru este copia tatălui.

Cum vă descurcați, financiar vorbind? Cum faceți față greutăților, fără să le lăsați să vă copleșească? Care sunt cele mai mari dificultăți și provocări pe care le aveți? 

Odată cu apariția micuților, grijile și responsabilitățile s-au înmulțit la puterea a treia. Acest lucru implică multă dragoste, responsabilitate, răbdare, dar și multe cheltuieli financiare. O singură persoană nu face față la trei copii. Te simți epuizat la maxim. Noroc de mama, care a fost și este altături de noi. 

Problema majoră este, însă, cea a spațiului locativ. Momentan, locuim într-un apartament cu o singură cameră iar spațiul este prea mic pentru a amplasa trei pătucuri, pentru a usca hainele și a menține toate lucrurile necesare bunei dezvoltări a bebelușilor. Ne dorim enorm și, pe această cale, facem apel și către autorități să ne ajute cu un spațiu locativ mai mare.

La fel, este și necesitatea unui cărucior pentru tripleți, care costă peste 1000 euro, iar noi nu ne permitem această sumă. 

Cele mai multe cheltuieli le avem pe scutece și hrană pentru bebeluși. Mai sunt și alte cheltuieli pentru suplimentele adiacente de care au nevoie copii. Astfel, în mediu avem nevoie de aproximativ 14000 de lei pe lună pentru a acoperi toate cheltuielile necesare pentru bebeluși, în afara altor cheltuieli de întreținere. Cheltuieli care sunt destul de mari și care cu greu pot fi acoperite de către soțul meu, pentru că, momentan, doar el lucrează. Ar fi foarte binevenit și de un real ajutor dacă ni s-ar oferi hrană gratuită pentru bebeluși din partea statutului. În rest, în fiecare zi trăim momente emoţionante, frumoase, solicitante și diferite de ce am trăit până acum! Și îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate aceste binecuvântări!

Îți multumesc, Diana! Să vă fie sănătoși micuții și să vă bucurați de ei! 

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări