Campania “Ghiozdanul cu vise”. Ajută 60 de copii săraci să meargă la școală, donează rechizite!

Campania “Ghiozdanul cu vise”. Ajută 60 de copii săraci să meargă la școală, donează rechizite!

Două moldovence stabilite cu traiul în Statele Unite ale Americii, fondatoarele ONG-urilor “Love is Kind” și “Backpacks for Hope”, au demarat Campania “Ghiozdanul cu vise”, care constă în strângerea de rechizite noi ce vor fi donate celor 60 de copii care provin din familii social-vulnerabile din satul Puhoi, r. Ialoveni.

rucsac

Cei mai mulți dintre acești copii trăiesc în pragul sărăciei, fiind crescuți în general de mame rămase singure sau bunici care abia de supraviețuiesc din banii pe care îi câștigă. O parte dintre copii se confruntă cu probleme de sănătate, dar toți ei vor să se bucure de începutul de an şcolar și să meargă la școală cu zâmbetul pe buze și cu ghiozdanul plin.

Organizatoarele campaniei, Irina Basarabeanu și Argentina Parasca, fac un apel către toți cei care vor să se alăture și să contribuie, în perioada premergătoare începerii anului şcolar, la campania concentrată pe susţinerea educaţiei.

Puteți dărui pixuri, caiete, ghiozdane, acuarele, mape de desen, creioane, hârtie colorată etc sau puteți alege un copil din lista de mai jos, căruia să-i pregătiți ghiozdanul cu vise și cu tot necesarul pentru noul an de studii. Fiecare copil va primi rechizitele școlare în funcție de donațiile pe care le veți oferi dvs.

rechizite

Pentru persoanele care doresc să facă donații în bani, în acest sens a fost create și un cont pe platforma de donații online www.generosity.com.

“Considerăm că fiecare copil are dreptul la educație și suntem profund îndurerați când mulți din acești copii ajung să fie privați de acest drept din cauza dificulăților financiare. “Backpacks for Hope” a fost creat cu scopul de a ajuta copiii din localitățile rurale, care provin din familii social-vulnerabile, să poată frecventa școala. Prin inițierea acestei campanii ne propunem să le asigurăm strictul necesar: ghiozdane, rechizite școlare, precum și încălțăminte și îmbrăcăminte”, ne-au declarat organizatoarele campaniei.

Campania se desfășoară concomitent în Statele Unite ale Americii și Republica Moldova, în perioada 1-31 august 2016.

Cei care vor să se alăture cu donații o pot contacta pe Marcela Corcescu, coordonatoarea proiectului în Republica Moldova. Detalii la numărul de telefon 069 442 408 sau pe e-mail: marcela89.89@mail.ru

Împreună putem face lucruri frumoase! Implică-te și tu, fii “complicele” acestui proiect!

1 2 3 a93r9pjlxkh37hgc76pf

Text: Alina MATEI

Recomandări