Când o persoană îi bârfește pe alții, nu are nimic bun de spus despre sine

Când o persoană îi bârfește pe alții, nu are nimic bun de spus despre sine

Nu lăsa bârfele să îți afecteze viața! Important este ca tu să ai o părere bună despre tine. Cei care te bârfesc nu fac altceva decât să-ți acorde timp şi atenţie, iar asta ar trebui să-ți aducă doar satisfacție.

Dacă ai naivitatea de a crede că ai ieșit din radarul bârfitorului, te înșeli amarnic. Cel care își bârfește în special persoanele apropiate, te va bârfi cu siguranță și pe tine. Și va face asta de câte ori va avea ocazia. Așadar, cel mai bine este să încerci să te ții la distanță de o astfel de persoană și să eviți să discutați prea multe. Iată de ce!

Bârfitorii îți pot pune foarte ușor vorbe în gură

Atunci când se văd încolțite, persoanele bârfitoare nu vor recunoaște niciodată că te-au vorbit „pe la spate”, ba mai mult, vor încerca să dea vina pe alții. Nu ți-ai dori să îți strici o relație de prietenie cu o persoană dragă ție din cauza unui bârfitor, nu? Deci, soluția este una simplă: evită-i. Dacă nu poți, rezumă-ți dialogul cu ei doar la strictul necesar.

Nu lăsa bârfele să îți afecteze viața

Bârfa va face ca anumite lucruri să pară cu totul altceva decât sunt în realitate, iar efectul acesteia poate fi distrugător. Dacă te afli printre persoanele bârfite, acest lucru nu trebuie să te doboare, ci din contră, trebuie să îți dea putere. Înseamnă că ești o persoană al cărui succes i-a determinat pe cei care nu au nimic bun de spus despre propria persoană, să te bârfească pe tine.

Nu bârfi în fața copiilor

Dacă noi, adulții, nu vom încerca să ne schimbăm în bine și astfel să ne educăm copiii să fie mai îngăduitori cu cei din jurul lor, viitorul nu sună deloc bine! Nu mă crezi? Citește comentariile copiilor din mediile de socializare. Vei rămâne uimit la văzul atâtor cuvinte pline de ură. De unde vine acest comportament al copiilor? Păi, de la ceea ce văd în propriile case.

Copilul tău nu va avea cum să nu fie unul bârfitor dacă te aude pe tine cum îți vorbești proprii colegi de rău. Acesta va tinde să te copieze. Așadar, încearcă să nu te „manifești” în fața copilului și învață-l să fie mai bun. Lăsă deoparte bârfele la adresa altor persoane și concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat: formarea lui ca OM în viață!

Medicii psihiatri susţin că bârfa este adicţia numărul unu din categoria adicţiilor non-chimice. Alte adicţii non-chimice mai sunt jo­cul de noroc şi sexul. Bârfa este ca un „drog” fără de care nu putem trăi, un drog a cărui necesitate creşte mereu, „un drog” cu preţ redus, dar cu efect gigantic.

Ce spune Biserica despre bârfă?

De ce este bârfa aşa de toxică pentru sufletele noastre? Pentru că la bază, bârfa este o manifestare a două păcate: mândria şi idolatria. Cei care bârfesc sunt plini de mândrie pentru că bârfa îi face să se simtă ei mai bine în comparaţie cu alţii. Odată cu mândria, bârfa este idolatrie, care practic dezvăluie ceea ce ne place şi ce considerăm cu adevărat valoros.

Bârfa este împotriva legii lui Dumnezeu, care spune să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Biblia mai spune: „Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecat şi cu ce măsură, măsuraţi, vi se va măsura” (Matei 7.2).

Nu uita! Cine bârfeşte cu tine, va bârfi şi despre tine. Sursa

Recomandări