Care sunt cele mai atrăgătoare fotografii de profil pentru reţelele de socializare

Care sunt cele mai atrăgătoare fotografii de profil pentru reţelele de socializare

Atunci când alegi o fotografie pentru profilul de pe rețelele de socializare probabil pur şi simplu optezi pentru una în care crezi că arăţi cel mai bine. Însă, un nou studiu al aplicaţiei Hinge, a descoperit că există o seamă de alţi factori ce trebuie luaţi în considerare dacă vrei să îți maximizezi considerabil potenţialul pozei de profil.

Pentru acest studiu, Hinge a analizat un eşantion aleatoriu de 1.000 de fotografii ale membrilor săi, atât de gen masculin, cât şi feminin, pentru a determina care dintre poze primesc cele mai multe like-uri. Cercetătorii au ataşat pozelor 35 de tag-uri, precum „zâmbind cu dinţii la vedere (sau cu gura închisă)” şi „privind înspre aparat (sau departe de el)”, pentru a vedea care sunt toţi factorii ce contribuie la o poză de profil cu adevărat de succes.

Iată ce au descoperit ei:

Cele mai de succes fotografii conţineau un element ţinând de sporturi, de petrecerea unei seri în oraş, dar şi zâmbete, în vreme ce purtarea de ochelari de soare, folosirea de filtre Snapchat şi pozatul cu cineva care ar fi putut fi un partener de viaţă nu au fost deloc agreate.

Nici fotografiile făcute pe plajă nu s-au bucurat de prea multă apreciere: în cazul bărbaţilor, este cu 80% mai puţin probabil ca ei să primească like-uri la asemenea poze.

Femeile primesc cele mai multe like-uri atunci când poartă părul prins sus, zâmbesc arătându-şi dinţii, privesc în depărtare şi apar singure, în picioare, în poze.

În cazul bărbaţilor, situaţia este oarecum contrară. Conform rezultatelor studiului, pentru ei este mai bine să zâmbească fără a-şi arăta dinţii (cu 43% mai multe şanse de a primi like-uri decât cei care-şi arată dinţii), să privească înspre aparat şi să pozeze de unii singuri.

În vreme ce 80% dintre pozele analizate fuseseră făcute cu intenţie, instantaneele aveau cu 15% mai multe şanse de a aduce like-uri.

Şi, deşi n-ar mai trebui să menţionăm acest lucru, selfie-urile realizate în baie nu prea ajută: cei care postează asemenea fotografii au şanse cu 90% mai mici de a primi like-uri.

În cele din urmă, dacă nu ştii ce să alegi între o fotografie în culori sau una clasică alb-negru, optează pentru cea din urmă. În vreme ce numai 3% dintre fotografiile analizate în cadrul studiului erau alb-negru, persoanele ce le postaseră prezentau o probabilitate cu 106% mai mare de a primi like-uri.

Sursa

Recomandări